architangram

Ova geometrijska igra omogućuje vam izgradnju imaginarne arhitekture u stilu velikana

 Federico Babina
Svaka je kreacija izrađena od niza postavljenih oblika - kvadrata, pravokutnika, rombova, kupola i još mnogo toga

Najnoviji projekt ilustratora i arhitekta Federica Babine, nazvan ARCHITANGRAM, funkcionira kao "arhitektonska abeceda" koja pomaže u rastavljanju prepoznatljivih stilova poznatih dizajnera. Ova vizualna serija zamišljena je kao kreativna igra. Koristeći minimalni skup građevinskih blokova, Babina je u stanju rekreirati neke od najznačajnijih zgrada poznatih arhitekata na lako prevodive načine.

image
Federico Babina

Babina je izašao u javnost s 37 jedinstvenih ilustracija koje su stigle iz ARCHITANGRAM - a, a svaka se temelji na djelima istaknutog arhitekta. Dok se krećete kroz neka djela, prepoznati ćete mnoge arhitekte, pa čak i neke zgrade koje najbolje opisuju njihov rad. U konačnici, svaka je kreacija izrađena od niza postavljenih oblika - kvadrata, pravokutnika, rombova, kupola i još mnogo toga.

image
Federico Babina
image
Federico Babina

Ako želite igrati igru ​​s arhitektima koji nisu na ovom popisu, Babina nam je dao pravila koja je koristio za izradu ovih ilustracija. Prvo je kvadrat podijeljen na 23 dijela, a svaki komad predstavlja svojevrsno "slovo" arhitektove abecede. Zatim možete okretati i pomicati te dijelove po ploči da biste stvorili nove dijagrame različitih zgrada. I to je uglavnom to! Možete reorganizirati oblike po svojoj volji.

image
Federico Babina
image
Federico Babina

"ARCHITANGRAM istražuje razigranu stranu arhitekture gdje su glavni sastojci matematika, geometrija, fantazija i mašta", objašnjava Babina za My Modern met. "To je razigrani eksperiment koji koristi igru ​​za razumijevanje problema modulacije prostora pomoću logike i izuma da bi se ponovno otkrilo kompozicijsko pravilo." Babina ovaj projekt razigrano opisuje kao „beskorisnu ilustriranu igru“ u kojoj nije moguće dobiti ili izgubiti. To je, prema njegovim riječima, "čista gimnastika za maštu i fantaziju." Kaže da je to jednostavno vježba u tome da ostanete kreativni i nastavite istraživati ​​nove ideje.

Iako je igra trenutno samo koncept, bit će uzbudljivo vidjeti hoće li zaživjeti. Zasad ljubitelji koncepta mogu oponašati Babinine zamišljene oblike vlastitim materijalima i reorganizirati ih tako da stvaraju zamišljenu arhitekturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 13:31