Gallery wall

Ova mama s Instagrama dijeli jeftin način za stvaranje trendi galerijskog zida uz uštedu preko 200 eura

 INSTAGRAM/@EMMA.WEARS.IT.ALL/
Zidne galerije trenutno su glavni trend koji se može vidjeti na Instagramu

Samo u proteklih mjesec dana je bilo preko 32 000 pretraživanja na Googleu za izraz "gallery wall".

Zidne galerije izvrstan su način za unošenje osobnosti i boje u dom uz dodavanje osobnog pečata. One su također privremene, jer se mogu lako mijenjati ili ukloniti.

Međutim, unatoč tome što je izgled privremen, broj okvira i ispisa može značiti da ovo nije najjeftinija estetika za svladavanje.

Imajući to na umu, Instagram mama Emma Stretton iz Manchestera, poznata kao @emma.wears.it.all, podijelila je svoje savjete o tome kako stvoriti zidnu galeriju s malim proračunom.

Emma je rekla da je njezina galerija nastala "slučajno" i da još nije završena. “Planirala sam postaviti veliku apstraktnu sliku lokalnog umjetnika, ali cijena je bila daleko viša nego što smo si mogli priuštiti, oko 500 funti pa sam morala smisliti drugačiji način za uređenje dnevne sobe", kaže.

1. Statement tapeta

Emma je prvotno htjela ostaviti zidove potpuno bijelima kako bi se umjetnost istaknula. No, umjesto toga odlučila je odabrati statement tapete, ali su u njezinoj omiljenoj trgovini Emma J Shipley, koštale oko £55 po roli. Umjesto toga, malo je istraživala i kod jednog velikog trgovinskog lanca pronašla tapetu s dizajnom tigra koja je bila samo 10 funti po roli, što je velika ušteda.

Zatim je uspjela pronaći još bolju ponudu na rasprodaji - 8 funti po roli. Emma je kupila četiri role za jedan zid što je ukupno koštalo 32 funte, a kako je Emmin suprug sam postavio tapete na zid procijenjena ušteda je cca. £188

2. Čestitke

Iako prvotno nije planirala dekorirati zid, naišla je na povoljne čestitke tijekom vikenda (tri za dvoje), što ju je potaklo na ideju da potraži čestitke s praznika koje već ima u kutijama i stvori zidnu galeriju punu uspomena. .

3. Etsy

Emma je kupila jedan od svojih omiljenih printova kao čestitku na Etsyju čime je uštedjela znatnu količinu novca.

Veliki print, koji je od dizajnera pod nazivom ‘Zeppelin Moon‘, koštao oko 25 funti, zamijenila je čestitkom 7x5 cm koja je koštala oko 3,50 funti.

Procijenjena ušteda: £21.50

4. Okviri

Emma je zadržala okvire jednostavnima jer nije željela da se "previše toga događa". Ona također ne kupuje okvire po "punoj cijeni".

“Volim HomeSense za sve što je povezano s interijerom. Uvijek pogledam odjeljak s okvirima za slike da vidim ima li koji na sniženju", kaže te dodaje da se ne zamaram s onima po punoj cijeni. Ostali okviri na zidu su jednostavni metalni koji koštaju oko 3 funte.

5. Tapete

Mama s Instagrama je rekla da "voli" tapete s printom, jer je to jeftin način da se ispuni zid slikama. No, ako možete kupiti samo uzorke tapeta ne kupujte cijelu rolu. Kupite nekoliko različitih uzoraka koje ćete uokviriti, što može izgledati sjajno.

Emmini praktični savjeti

Stvaranje galerijskog zida u vašem domu odličan je način da podignete svoj prostor bez unošenja trajnijih i skupljih promjena, kao što je bojanje ili lijepljenje zidova tapetama.

Međutim, da biste postigli željeni izgled obično vam je potreban niz okvira i otisaka, koji su rijetko jeftini.

Emma predviđa da vam njezini savjeti mogu uštedjeti više od £200, te ističe kako planiranje proračuna unaprijed može imati veliki utjecaj na upravljanje vašim osobnim financijama.

Sviđaju nam se Emmini praktični savjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:58