Od ničega napravila raj

Ova mlada dama kupila je kuću na Siciliji za 1 euro, a procjenjuje se da će, nakon što bude gotova obnova, vrijediti 3,8 milijuna eura!

 MARIAMARCONE/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kako su neki ljudi došli do fantastičnih stanova i kuća zaista je fascinantno. Danas vam tak odonosimo priču o ženi koja je kupila starinsku kuću na Siciliji za samo 1 euro i pretvorila je u svoj dom iz snova.

Između 2018. i 2019. brojni talijanski gradovi - od Sicilije na jugu do Alpa na sjeveru - nudili su kuće za 1 € u nadi da će privući ove stanovnike da "ožive" svoje zajednice.

Financijska savjetnica iz Chicaga Meredith Tabone bila je među 16 kupaca koji su uspjeli kupiti stari stan u Sambuci, također na Siciliji, koja je poznata po svojim dvorištima u arapskom stilu. Meredith je sasvim slučajno dala ponudu od 4400 funti i nakon nekoliko mjeseci dobila odgovor da je ona odabrani kupac. Kuća nije imala ni struje ni vode, a kupoprodajnim ugovorom Meredith se obvezala obnoviti zgradu, ali ne i promijeniti vanjski izgled.

- Kuća je bila u jako lošem stanju, ali je u mnogočemu bila sve što sam očekivao, pa i više od toga. Imala je toliko šarma! Toliko je zanimljivih arhitektonskih detalja, stvarno sam mogla vidjeti povijest ispisanu na zidovima... Ali trebalo je renovirati, rekla je.

Tabone ima sicilijanske krvi, a njezini preci potječu iz Sambuce.

- Kad su mi prijatelji proslijedili članak, shvatila sam da je Sambuca grad iz kojeg potječe moja obitelj, moj pradjed je odande emigrirao u SAD. Oduvijek sam željela posjetiti Siciliju, ali nikada nisam imala dovoljno dobru priliku - rekla je Meredith.

Stari krov bio je prekriven azbestom, a njegovo uklanjanje je prvotno platila 750 eura.

- Kad sam prvi put vidjela kuću, imala je 750 kvadrata, nije imala struje, vode, prozora i bila je obložena azbestom. Iako sam prvotno željela samo malu kuću za odmor, uz maštu i trud uspjela sam pretvoriti ova objekt u kuću iz snova. Inače, ovaj objekt je vrlo velik i složen. Ima četiri spavaće sobe, četiri kupaonice, kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu.

-Postavila sam terasu na prvom i drugom katu, spa i konobu te kamin i peć za pizzu - dodala je Meredith.

Kupila je i prvu sljedeću kuću u susjedstvu za 27.000 funti, a uložila je dodatnih 46 mjeseci i 210.000 funti kako bi spojila oba domaćinstva i izgradila vikendicu od 3000 kvadrata, piše Zadovoljna.rs.

Meredith je također kupila dvije gostinjske kuće u istom selu za ukupno 28.000 funti i 58.000 funti vrijednu napuštenu zgradu koju pretvara u galeriju i kafić. Procjenjuje da će njena investicija od 230.000 funti u kuću od 1 € vrijediti 3.400.000 funti kada sav posao bude gotov.

Završetak radova očekuje do kraja 2024. godine, a u međuvremenu planira naučiti jezik i uživati ​​u cijelom procesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:17