Pametan i zgodan

Ovaj bi usisavač uskoro mogao imati svaki dom: Izvrsno čisti i izgleda, a može biti i stolić

 SUPERORGANISMUS
Ovaj konceptualni uređaj koji dolazi iz studija Superorganismus naglašava prijedlog ponovne uporabe

Svakakve transformacije u kućanstvu smo vidjeli, ali ovo je na jednoj potpuno novoj razni. Usisivač koji nakon završenog posla postaje jako simpatični stolić, priznajete da ste i vi pomalo fascinirani s ovom idejom. I što je još zanimljivije taj svestrani stolić je potpuno u trendu sačinjen od pluta koji je održivi materijal.

image
SUPERORGANISMUS
image
SUPERORGANISMUS

Tržište je preplavljeno usisavačima, bežičnim, bez vrećica, s vrećica, s vodom i bez vode. Iznova i iznova se traže načini kako što bolje uklopiti usisivače u suvremene interijere i održiv način života. Mnogi od njih su apsolutno čudnovati s raznim tehnološkim postavkama, drugi su apsolutno bešumni i, naravno, ne ostavljaju nikakvo smeće iz sebe. No, nažalost, nakon upotrebe sve ih je potrebno složiti negdje jer s čišćenjem kuće njihova uloga završava.

image
SUPERORGANISMUS
image
SUPERORGANISMUS

Ovaj konceptualni uređaj koji dolazi iz studija Superorganismus naglašava prijedlog ponovne uporabe. Kad se ne koristi za predviđenu namjenu čišćenja, cijeli se uređaj može povući u cilindrično tijelo koje tada funkcionira kao namještaj. Odlična ideja, zar ne?

Ovaj intrigantan koncept usisavača nije samo višenamjenski u dizajnu, već je i održiv. Skladišni dio usisavača izrađen je od pluta, koji je biorazgradiv, a domu donosi topli ugođaj. Vakuumske cijevi i drugi dijelovi dizajnirani su na način da se čuvaju u omotu od pluta koji zatim uredno prekriva poklopac. Mogućnost skrivanja cijelog uređaja iz vidokruga štedi dragocjen prostor kod kuće što je uvijek dobrodošlo.

image
SUPERORGANISMUS
image
SUPERORGANISMUS

Visine oko 45 cm, može se koristiti kod kuće kao dodatni komad namještaja, na primjer kao pomoćni stol ili čak kao stolac. Dijelovi s unutarnje strane konstrukcije, osim motora usisavača, izrađeni su od biorazgradive plastike. Otvor ovog spremnika za skladištenje zatvoren je izmjenjivim zatamnjenim poklopcima, što mu omogućuje da se koristi i kao stolica u jednoj konfiguraciji. Radi funkcionalnosti usisivača, to je cilindrični model bez vrećice koji se može koristiti za opsežno čišćenje, a zatim zapakirati i dobiti drugu svrhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 14:13