Provjereno!

Ovaj je par testirao Morocco samoljepljive pločice: "Čim smo završili s postavljanjem, osjećali smo se kao da imamo potpuno novu kuhinju"

 SMART TILES/
Dostupne su u četiri prekrasne boje, koje će upotpuniti svaki DIY projekt uređenja

Ako su vam dosadile pločice na zidu kuhinje ili kupaonice, ili biste voljeli ukrasiti prazan zid popularnim uzorkom Morocco pločica, bez potrebe za žbukom ili ozbiljnih građevinskih vještina, web stranica Smart Tiles obećava da se njihov proizvod može postaviti bez ikakvog nereda ili posebnih alata. Uz to, otporne su na toplinu štednjaka i vlagu u kupaonici, i lako se čiste.

Jednostavno božanstvene, Maroko pločice su poput daška svježeg zraka. Njima možete stvoriti vlastitu prekrasnu oazu mira u kuhinji ili kupaonici. Dodatni bonus je da se ove pločice mogu postaviti vodoravno i okomito, ovisno o vašim željama!

U nastavku pogledajte kako ih je ovaj bračni par postavio na standardnu bijelu boju zida.

Tvrdnja da Smart Tilesa prilikom uklanjanja neće oštetiti zid još je jedan plus. U ovom primjeru vlasnici su koristili Subway White uzorak, jer je bezvremenski i ističe kuhinjske ormariće od prirodnog drva.

image
ESTEBAN CORTEZ/

- Kada sam na kućnom pragu pronašao paket Smart Tiles, iznenadila me njegova veličina. U kutiji su bila 42 lista pločica, svaki dimenzija 10,95 inča x 9,70 inča. Kad sam otvorio paket, potražio sam upute, ali sam ubrzo shvatio da nisu uključene. Međutim, njihova web stranica sadrži četiri koraka za postavljanje: 1. Očistite svoj zid; 2. Pratite smjernice; 3. Mjerenje i rezanje; 4. Ogulite i zalijepite. Zvuči jednostavno, zar ne?

image
ESTEBAN CORTEZ/

- Kako bi Smart Tiles dobro prionuo na podlogu, ona mora biti čista i suha. Neugodno nam je priznati da je najdulji i najteži korak u procesu bio čišćenje našeg stražnjeg zida. Bio je prekriven starom mašću, malim kapljicama ulja, pa čak i prašinom na nekim područjima - osjećali smo se užasno što smo ga toliko dugo zanemarivali. Dakle, zgrabili smo spužvu, nekoliko suhih ručnika i slijedili ove upute za čišćenje. Nakon otprilike sat i pol ribanja, završili smo i bili spremni zalijepiti pločice na zid, objašnjavaju.

image
ESTEBAN CORTEZ/

Montaža

- Nakon što je zid bio čist i suh, pobrinuli smo se da imamo dovoljno pločica za oblaganje zida. Izmjerili smo pločice i utvrdili da ćemo upotrijebiti oko 25 listova. Koristeći olovku, dodali smo nekoliko vrlo laganih vodilica na zid kako bismo bili sigurni da idu ravno. Prema Smart Tiles, jedini potrebni materijali su komad krede ili olovka (za crtanje vodilica), libela i rezač kutija.

image
ESTEBAN CORTEZ/

- Rezanje pločica bilo je jednostavno. Pomoću ravnala i rezača izrezali smo jednu stranu tako da se komad poravna s kutom zida. Budući da su pločice tanke, ovo nije bilo teško i bilo je lakše sa svakim listom.

image
ESTEBAN CORTEZ/

Smart Tiles ima zgodan video na web stranici, koji ilustrira kako postaviti pločice. Uglavnom, presavijete polovicu zaštitnog papira i poravnate izloženi ljepljivi dio s vodilicama, a ostatak papira odlijepite dok ga pritiskate prema dolje. To je zapravo bilo sve.

image
ESTEBAN CORTEZ/

- Pogriješili smo što smo prvu Smart Tile pločicu zalijepili na zid nakrivljeno pa smo je morali ukloniti. Čim smo odlijepili kut, skinuo je malo boje sa zida. Doduše, naša kuhinja možda nema najkvalitetniju boju, ali bili smo zatečeni kada smo vidjeli komadiće boje na ljepilu. To se protivilo tvrdnji Smart Tilesa da uklanjanje neće oštetiti zid. Međutim, preporučuju korištenje sušila za kosu za zagrijavanje ljepila prije uklanjanja, što nismo testirali.

image
ESTEBAN CORTEZ/

- Nakon nekoliko postavljenih listova, usvojili smo tehniku, a sa svakim komadom bilo je lakše. Morali smo koristiti naše osnovne geometrijske vještine kada smo ih postavljali u kutove i oko izlazne ploče. Za taj smo korak uklonili ploču i iscrtali je na listu Smart Tile te izmjerili što je točnije moguće kako bismo bili sigurni da savršeno staje na mjesto. Srećom, uspjelo je i uspjeli smo iz prvog pokušaja. Ovo je bio najteži dio instalacije.

- Trebalo nam je oko sat vremena da dovršimo postavljanje Smart Tilesa. Ukupno smo iskoristili oko 25 listova.

image
ESTEBAN CORTEZ/

Nakon instalacije

- Čim smo završili s postavljanjem Smart Tilesa, osjećali smo se kao da imamo potpuno novu kuhinju. Budući da se ljepljivi listovi odmah suše, nije bilo čekanja. Pločice dodaju teksturu prethodno blijedom zidu i čak odbijaju dio prirodnog svjetla u prostor — dodatno ga osvjetljavajući.

Smart Tiles tvrdi da se ploče lako čiste i održavaju te da nikada neće požutjeti niti popucati. Pukotina između svake "pločice" na listu nije jako duboka, pa bi bilo teško da se mast ili druge čudne stvari tamo zaglave.

image
ESTEBAN CORTEZ/

Trošak

Trošak je važan faktor koji treba uzeti u obzir. U ovom slučaju, naručili su 42 lista Subway White, što ih je ukupno stajalo 335,58 USD (po 7,99 USD svaka). Zapravo su na kraju upotrijebili samo oko 25 listova, što iznosi 199,75 USD, ali savjet je da nabavite nekoliko dodatnih listova. Ovisno o načinu ugradnje, Smart Tiles mogu biti isplativije od ugradnje pravih pločica jer ne zahtijevaju profesionalnog izvođača.

- Mislimo da je trošak vrijedan jer je vizualno poboljšao našu kuhinju, a od naših gostiju dobivamo komplimente.

image
ESTEBAN CORTEZ/

Sažetak

Korišteni proizvod Smart Tiles: Subway White

Povezani trošak: 335,58 USD za 42 lista, iako smo koristili samo 25 listova, koji koštaju 199,75 USD bez dostave.

Razina težine ugradnje: Lako—iako je rezanje listova kako bi odgovarali uglovima ili prelazilo preko otvora zahtijevalo malo više preciznosti i strpljenja.

Vrijeme sušenja i mogućnost uklanjanja: Pločice su se odmah zalijepile za zid i mogle su se ukloniti, iako je nekoliko ploča oštetilo zid kad su ih ponovno namjestili.

Instalacija je bila jednostavna, a potrebni su alati koje većina ljudi ima u svojim domovima: ravnalo, libela i olovka. Priprema zida za pločice zapravo je bila najveći gubitak vremena, tako da se ovaj projekt može završiti tijekom vikenda — jedan dan za čišćenje i pripremu, a jedan dan za postavljanje. Potrošili su oko sat i pol na čišćenje površine i jedan sat na postavljanje Smart Tiles pločica.

Zaključak

Samoljepljive pločice su odlično rješenje za one koji nemaju iskustva s projektima obnove doma, jer za postavljanje nije potreban izvođač ili stručnjak. Lako ih je postaviti i sigurno pričvrstiti na zid kao što je obećano.

Morocco pločice dostupne su u četiri prekrasne boje, koje će upotpuniti svaki uradi sam projekt uređenja.

image
SMART TILES/

Maroko Agadir

Bilo da tražite dašak boje u svojoj bijeloj kuhinji ili želite ponovno stvoriti toplu atmosferu u kupaonici, Morocco Agadir nježno dotjeruje dekor.

image
SMART TILES/

Maroko Sefrou

Jednostavno božanstven, ovaj model koji spaja nekoliko nijansi zelene je kao pravi dašak svježeg zraka. Kako biste istaknuli svoju novu pozadinu, okružite je drvenim detaljima i svijetlim bojama.

image
SMART TILES/

Maroko Essaouira

Krem bijela, ova pločica samo čeka da obasja vaš dom. Dodajte dašak svjetla svom dekoru, bilo da je vaša soba obojena u lijepu pastelnu boju ili je sva elegantno bijela. S Essaouira Morocco nemoguće je pogriješiti.

image
SMART TILES/

Morocco Zaida

Diskretna elegancija Morocco Zaide daje neodoljiv šarm! Nemojte se ograničavati kada postavljate stražnju masku. Sve je moguće! Sa svijetlim nijansama drva, mat površinama, bijelim ili tamno sivim; Morocco Zaida se besprijekorno stapa, za besprijekoran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:58