Odlična ideja

Ovaj moderni dom nema samo kuhinjski otok – ima i stol za blagovanje na otoku

 MARK ECCLESTON/
Kuhinja je srce ovog doma i omiljeno mjesto supružnika stoga je bilo važno da je funkcionalna, praktična i vizualno privlačna

Danas vas vodimo u moderan minimalistički dom smješten u tradicionalnoj kući. Ovaj bračni par s djetetom doselio je ovdje prije pet godina i odmah su jasno vidjeli potencijal prostora i što bi on jednog dana mogao biti.

"Moja supruga i ja radimo puno radno vrijeme izvan kuće i zato smo tražili utočište u kojem ćemo se moći kvalitetno odmoriti i zaboraviti sve brige. U svom domu učinili smo sve kako bi maksimizirali prostor unutar zadanih gabarita, a da pritom zadovoljava sve naše potrebe. Uz to, bilo nam je važno da je paleta boja umirujuća i neutralnija, a prostor bez suvišnog nereda za odmor glave", priča vlasnik.

image
MARK ECCLESTON/
image
MARK ECCLESTON/

Kuća je veličine 185 četvornih metara i sastoji se od prizemlja i prvog kata. U prizemlju je dnevna zona: dnevni boravak otvorenog tlocrta s kuhinjom i prostranim šankom, a na katu su spavaće sobe i kupaonice.

image
MARK ECCLESTON/

S obzirom na to da puno rade, prostor uređuju u etapama, sobu po sobu, a trenutno je na redu dječja soba. Kuhinja koju su nedavno finalizirali, srce je ovog doma i omiljeno mjesto supružnika gdje provode najviše zajedničkog vremena kuhajući za svoju obitelj i prijatelje. Kako je kuhinja bila njihov prvi projekt za koji su sami crtali i dizajnirali prostor, nužna je bila dobra priprema. Mjesecima su pretraživali internet i vrijedno sakupljali ideje. U startu su znali da žele napraviti nešto drugačije, ali im je bilo važno da je kuhinja prije svega funkcionalna, praktična i vizualno privlačna.

image
MARK ECCLESTON/

Odluka je pala na klasičnu crno-bijelu kombinaciju, koja nikada ne izlazi iz mode i prati uređenje cijele kuće. Gornje ormariće u bijeloj boji postavili su sve do stropa kako bi maksimalno iskoristili prostor, dok je prostoran otok sa stolom za blagovanje i barskim stolcima u crnoj boji u središtu sobe i plijeni pozornost. Ova kombinacija (ne) boja i izvrsna izvedba stolara prema nacrtima vlasnika, još jednom dokazuje da čak i ako niste dizajner interijera, danas, uz mnoštvo dostupnih aplikacija za uređenje možete dizajnirati sami svoj prostor i namještaj.

image
MARK ECCLESTON/

Kako sve što se tiče uređenja odrađuju sami iznimno su zadovoljni postignutim, a veliku podršku imaju i od prijatelja od kojih su već dobili samo riječi pohvale.

image
MARK ECCLESTON/

Na pitanje kako urediti dom koji ćete voljeti odgovaraju: "Uzmite si vremena, postavite temu i držite je se".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:08