AFFIRMATION TOWER

Ovaj naopako postavljen neboder mogao bi postati jedna od najviših zgrada u New Yorku

 Adjaye Associates
Osim vrijedne lokacije, projekt je važan i zbog svog potencijalnog društvenog utjecaja

New York bi uskoro mogao dobiti novi neboder koji će dodati svom horizontu, ali i stvoriti posebnu zanimljivost. Affirmation Tower bio bi među najvišim zgradama na Manhattanu s 498 metara visine. Dizajniran od strane Adjaye Associates, neboder ima konzole koje su obrnute od tipičnog oblika nebodera. Umjesto da krene s većom bazom i smanjuje se kako raste u visinu, Affirmation Tower je najtanji u podnožju i raste s jedne strane kako se penje.

image
Adjaye Associates
image
Adjaye Associates

Projekt je su predstavili developeri Peebles Corporation Empire State Development korporaciji. Mjesto za Affiramation Tower– nazvano Site K – nalazi se na vrlo poželjnom i bitnom mjestu. Smješten je jedan blok dalje od High Linea i Hudson Yardsa. Mjesto K također je pored Javits centra, masivnog kongresnog centra poznatog po svom prostranom staklenom obliku.

image
Adjaye Associates

Osim vrijedne lokacije, projekt je važan i zbog svog potencijalnog društvenog utjecaja. Toranj bi ušao u povijest New Yorka postavši prvi neboder koji je izgradio tim crnih arhitekata, programera i graditelja. Također će uključivati ​​uredske prostore, kazalište, hotele, promatračnicu, terase, klizalište i sjedište podružnice NAACP-a Mid-Manhattan.

image
Adjaye Associates

Velečasni dr. Charles Curtis je šef NY Međuvjerske komisije za stambenu jednakost. Opisuje povijesnu i društvenu važnost Affirmation Towera. “Nažalost, tijekom većeg dijela povijesti New Yorka, Afroamerikanci i obojeni ljudi bili su prikazani kao obični ekonomski turisti koji gledaju prema gore u jednu od najvećih građevina na svijetu, ali oni nikada neće moći sudjelovati u onome što stvarno čini New York jedinstvenim.”

Affirmation Tower samo je jedan od prijedloga koji su podneseni Empire State Development korporaciji za Site K. Morat ćemo pričekati i vidjeti hoće li dizajn Adjaye Associatesa biti izabran kao pobjednički rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2022 04:02