FLORIAN

Ovaj pomoćni stolić s više razina postaje prava zidna umjetnost kada je sklopljen

 Florian
Izvorni Florian dizajniera Vica Magistrettija već je bio prilično čudan kada se prvi put pojavio 1989.

Samim imenom i pojavom, pomoćni stolići često imaju sporednu ulogu u sobi. Neki čak mogu biti skriveni u kutovima ili iza drugog namještaja. Služe svrsi, naravno, često kao privremena površina za odlaganje telefona, knjiga ili šalica. Ali kada nisu u upotrebi, mogu smetati ili bespotrebno oduzimati prostor, pogotovo ako nisu osobito vrijedni pažnje u smislu vizualne privlačnosti. Ovaj sklopivi pomoćni stolić već je atraktivan kada stoji samostalno, ali možda biste ga svejedno željeli sklopiti i objesiti na zid jer može dodati dašak sofisticiranosti prostoru kao estetski komad moderne zidne umjetnosti.

image
Florian
image
Florian

Izvorni Florian dizajniera Vica Magistrettija već je bio prilično čudan kada se prvi put pojavio 1989. Sklopivi bočni stol bio je rijedak i nekonvencionalan. Imao je dvije ili čak tri ploče stola te je bio osebujan ukras koji je bio neuobičajen čak i prema današnjim standardima. Međutim, ono što ga je doista činilo posebnim jest činjenica da je izgledao tako lijepo čak i kad je bio sklopljen da ste ga mogli objesiti na zid, a nitko ne bi pomislio da je to zapravo funkcionalni pomoćni stolić, a ne moderno umjetničko djelo sačinjeno od krugova i linija.

image
Florian
image
Florian

Nova verzija stola iz 2021.koju su dizajnirali Francesco Meda i David Lopez Quincoces zadržava izvornu strukturu, ali prilagođava veličinu modernom stilu života, a istovremeno proširuje izbor boja za širi raspon estetskih ukusa. Okvir je i dalje izrađen od jasenovog drva, sada spojenog vizualno kontrastnim mjedenim mehanizmima. Nove boje sada uključuju senf žutu, tamno zelenu i ciglasto crvenu; sve je lakirano kako bi zidna umjetnost pomoćnog stolića dobila privlačan sjaj.

Postoji i četvrta boja koja djeluje kao spoj prošlosti i sadašnjosti. Crni jasen od brušenog furnira bliži je izvornom Florianu, a još uvijek odaje suvremeniji ugođaj. Način na koji prikazuje prirodne žile drva čak i nakon tretmana čini ga idealnim prikazom "otvorenih pora" na vašem zidu.

image
Florian
image
Florian

Bilo da stoji kao pomoćni stolić za vaše šalice i knjige ili visi na zidu kako bi poboljšao ambijent sobe, Florian pokazuje kako dizajn može biti bezvremenski i očaravajući čak i nakon nekoliko desetljeća. Jednostavni oblici stola u kombinaciji s njegovim genijalnim sklopivim mehanizmom čine komad namještaja koji je i funkcionalan i dekorativan u svim svojim oblicima. S ovim pomoćnim stolićem definitivno nećete pogriješiti, a možda ćete čak i zadiviti vaše goste kada skinete ono za što su mislili da je samo zidni ukras i pretvorite ga u stol za njihovu upotrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:32