DOBRE IDEJE

Ove godine uredite svoj balkon kao pravu oazu u kojoj ćete htjeti stalno boraviti

 @my_hygge_my_home/@botanica
U nastavku vam donosimo 12 ideja za balkone kako biste svoj prostor pretvorili u ugodno utočište koje oduzima dah

Topliji dani su pred vratima i sve više imamo potrebu boraviti na otvorenom. Vikend izleti, duge šetnje u prirodi ili samo izležavanje uz morsku obalu odlučna su ideja, ali mogućnost da svako jutro ispijate kavicu ili u predvečerje uživate u dobrom vinu na vlastitom balkonu je luksuz koji bi svi rado imali.

Iako većina ljudi misli kako za ovakav oblik uživanja morate imati prostrani balkon ili terasu, oni su u krivu. Nije bitno gdje se nalazi vaš balkon ili koliki je, ako imate dovoljno volje, inspiracije i kreativnosti možete od bilo kojeg prostora stvoriti pravu oazu.

U nastavku vam donosimo 12 ideja za balkone koje kako biste svoj prostor pretvorili u ugodno utočište koje oduzima dah.

1. Ugodan boho balkon s biljkama

Ako možete, zašto ne pretvorite svoj balkon u lijepo malo boemsko utočište? Jasno je da vam ne treba puno da biste prostor učinili ugodnim. Osim toga, učinite svoj prostor malo privatnijim s laganim i lepršavim zavjesama te dodajte bajkovita svjetla koja su uvijek zgodan mali dodatak koji vanjski prostor čini čarobnim...

2. Zelena oaza

Unesite malo prirode u svoj prostor zahvaljujući savršenom asortimanu biljaka koje ćete objesiti i postaviti po svom balkonu. Biljke uvijek ožive mjesto i daju mu prijeko potrebnu živost. Osim toga, dodavanje zelenih detalja namještaju (poput zelenih jastuka i tanjura!) savršen je naglasak na biljkama!

3. Džungla

Imati mali prostor ne znači da se morate ograničavati kako biste ga uljepšali... Ponekad je potreban mali kaos koji možete dobiti zahvaljujući eksploziji biljaka i cvijeća na balkonu!

4. Boemski stil

Uređivanje zadivljujućeg balkona može biti i jeftino. Tko želi kupovati cijeli kauč kad možete napraviti nešto super slatko koristeći samo dvije drvene palete? I naravno, možete dodati druge komade samo kako biste naglasili boemske stil.

5. Drveni elementi

Možete stvoriti prekrasan ugodan mali balkon tako što ćete postaviti prekrasan vanjski tepih i dodati slatke jastuke na drveni sanduk... Ovo bi bilo savršeno mjesto za uživanje u čaši vina u toploj noći.

6. Viseća mreža

Viseće mreže su uvijek zabavne! A možete ukrasiti prostor slatkim boho vanjskim prostirkama i dodati narančastu boju kako biste oživjeli cijeli prostor.

7. Mali vrtni balkon

Podsjeća li vas ovaj raspored balkona na mali vrt negdje ili malu romantičnu terasu u Parizu. Sve je u slatkom drvenom sklopivom namještaju i biljkama u posudama.

8. Rustikalni balkon

Ako balkon vašeg stana ima vidljivu ciglu, zašto ne biste ujedinili rustikalni ugođaj dodavanjem puno biljaka u posudama i korištenjem klasičnog zelenog vanjskog/vrtnog namještaja...

9. Minimalistički stil

Ako volite minimalistički izgled, možete imati zadivljujući balkon bez pretrpavanja stvarima. A imati jednostavniji balkon znači manje brige.

10. Carstvo neutralnih tonova

Mali prostor možete učiniti ugodnim i čarobnim na očito tako jednostavan način... Držite se neutralnih tonova i prirodnih materijala i ugodan prostor je zajamčen.

11. Ružičasti balkon

Možete dizajnirati jednostavan ugodan balkon i fokusirati ga oko primarne boje, poput ružičaste. To ne znači da vaš prostor mora biti eksplozija ružičaste boje, možete jednostavno uključiti boju u lijepe male akcente kao što su jastuci na vanjskoj garnituri i ružičasto cvijeće koje objesite.

12. Odvažan i udoban balkon

Umjesto da se brinete oko toga kako ćete ukrasiti cijeli balkon, zašto jednostavno ne upotrijebite veliki komad namještaja na kojem se možete sklupčati uz dobru knjigu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:17