Iznenadite sve!

Ove kombinacije upečatljivih boja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Moćne su i jako seksi

 LITTLE GREENE/
Već ste odradili klasični bijeli interijer i zadovoljili želju za neutralnim nijansama?

Jeste li spremni za odvažan korak naprijed što se tiče boja koje krase vaš dom? Na pravom ste mjestu jer vam donosimo sedam neočekivanih kombinacija koje će vam pomoći stvoriti jedinstveno uređenje! Odabirom jednog od ovih sedam parova unijet ćete dobrodošlo osvježenje u svoj prostor pa se odvažite na ove upečatljive spojeve.

image

Paint & Paper Library

PAINT & PAPER LIBRARY/

GRIMIZNA + TAMNOLJUBIČASTA

Ove dvije moćne boje dinamičan su duo koji nije za plašljive. Njihovo kombiniranje lako može dovesti do kaotičnog i kičastog uređenja pa je važno u uređenje uvrstiti i upečatljive detalje u nijansama ovih izražajnih boja.

image

H

HOUSE BEAUTIFUL/DARCY SOFA /

PLAVOSIVA + ZELENA BOJA KADULJE

Brine li vas da će siva izgledati dosadno ili neprivlačno u prostoru, odaberite ton sive koja ima lijepi podton. Primjer takve sive možete vidjeti na fotografiji čiji je podton nježna plava boja koja se savršeno slaže sa zagasitozelenom bojom lista kadulje vidljivom na stolicama.

image
DULUX/

NARANČASTA + RUŽIČASTA

Kada se prostor uređuje pomoću ružičaste boje, najbolji rezultat postiže se primjenom načela jednobojnosti, a ova je fotografija odličan primjer tog pristupa. U konkretnom bi prostoru to mogli izvesti pomoću izdvojenog ružičastog zida uz koji ćete smjestiti namještaj slične nijanse ružičaste. Narančasta izvrsno razbija tu jednobojnost pa potražite manje predmete i detalje kojima možete ukrasiti svoj prostor i time uključili ovu dojmljivu kombinaciju u njega.

image
ZOFFANY/

UGLJENOSIVA + ZLATNOŽUTA

Jedan od popularnih trendova u uređenju dramatične su tamne boje, a boja ugljena svakako spada u tu kategoriju. U interijer uređen na ovakav način potrebno je dodati malo vedrine, a idealan odabir je zlatnožuta boja koja će stvoriti dobrodošao kontrast ozbiljnoj tamnosivoj.

image
SOFA. COM/

MORNARSKA PLAVA + LILA

Snažne, a suzdržane, ove dvije boje čine ozbiljno dojmljiv par. Prostor u kojem ga primijenite svakako će izgledati moderno, pogotovo ako pomoću njih istaknete pojedine zone i arhitektonske značajke prostora. Želite li kombinaciju iskoristiti za uređenje manjeg dijela svog prostora, razmislite o kauču u jednoj boji s jastučićima u drugoj.

image
PAINT & PAPER LIBRARY/

SIVA + RUŽIČASTA

Ova sasvim nježna kombinacija pomoći će vam da stvorite svijetao interijer koji nije nužno bijeli, a svejedno je prozračan i elegantan. Sivi zidovi s grubljom teksturom koji podsjećaju na teksturu kamena ili pak beton s ružičastim će detaljima izgledati puno mekše i elegantnije.

image
FARROW & BALL/

ZELENA + RUŽIČASTA

Kad smo kod elegantnih prostora, s dubokom zelenom i detaljima u ružičastoj boji zaista ne možete pogriješiti. Dodate li pritom u prostor elemente od metala, stvorit ćete ozbiljno luksuzan prostor blagovaonice ili dnevne sobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:43