Malo je potrebno

Ove male stilske pogreške čine vaš hodnik jeftinijim i neurednim. Prava šteta

 MɑTHILDɑ STJɑ̈RNFELDT/@MATHILDASINTERIOR/
Prvo što vaši gosti vide je hodnik, a prvi dojam možete ostaviti samo jednom

Pa nije na odmet provjeriti da li dobar i možete li bolje urediti ovu često zanemarenu prostoriju doma. Nažalost, redovito viđamo male stilske pogreške zbog kojih vaš hodnik izgleda jeftino i neuredno! Prava šteta, jer one ponekad mogu pokvariti vaš pomno odabran stajling. U nastavku doznajte koje su to pogreške i kako ih spriječiti!

Previše stvari

Vrlo je prikladno izuti cipele i odložiti ih pod klupu, stepenice ili ispred ormarića. Međutim, kada se odjednom na vašem omiljenom mjesto za cipele nađe šest pari, dojam koji će vaši gosti dobiti, daleko je od poželjnog. Zato radije koristite ormarić za cipele koji se može zatvoriti, a u kojemu možete držati cipele koje trenutno najviše koristite. Ovako su uredne, izvan vidokruga, ali nadohvat ruke. Ne podcjenjujte korištenje ormarića za cipele.

Razne vješalice za odjeću

Pomislili biste da rijetko tko primjećuje koje vješalice za odjeću vise u vašem hodniku. Ipak, mnogi ljudi (nesvjesno) primjećuju stalak za kapute i vješalice. Ako imaju različite boje, oblike i materijale, odmah izgledaju neuredno. Naš savjet? Uložite makar jednom u sve iste vješalice ili odaberite vješalicu s kukama kako uopće ne biste imali ovaj problem.

Bez dodataka

Ako mislite da vaš hodnik lišen elemenata izgleda luksuzno, ništa nije manje istinito, jer izgleda nedovršeno. Uređenju hodnika treba pristupiti kao i uređenju bilo koje prostorije u domu. Na primjer, objesite lijepo ogledalo ili sliku, stavite prostirku ili uložite u klupu ako imate mjesta. Takvi detalje čine veliku razliku!

Sve u jednoj boji

Koliko god zvučalo primamljivo držati sve u jednoj boji, ne preporučujemo. Obojite jedan zid u kontrastnu boju, na primjer. Želite li da svi zidovi budu u jednoj boji? Odaberite kontrastni namještaj i dekor. Ako to ne učinite, cijela će dizajn izgledati monotono i nezanimljivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:49