PRIGODNO I PLEMENITO

Ove ručno heklane igračke možete iskoristiti kao ukras za uskrsni stol, a uz to pomažete siromašnim ženama

 Pebblechild

Nova kolekcija ručno heklanih igračaka za bebe i malu djecu britanskog brenda Pebblechild u znaku je uskrsnih motiva. Osim što su zgodan prigodni dar za mališane, njihove piliće, koke, zečiće, mrkve i jaja od vune izgledat će preslatko kao ukras za uskrsni stol. Možete ih staviti u košaru s jajima, obogatiti uskrsni aranžman na stolu ili ih objesiti na dekorativnu granu u vazi. Također, lijepo će izgledati i na polici u dječjoj sobi.

image
Pebblechild

Osim što će uljepšati vaš dom i razveseliti mališane, kupnjom ovih igračaka radite dobro djelo. Naime, ručno ih, i za poštenu plaću, heklaju siromašne i neobrazovane žene u Bangladešu. Neprofitnu organizaciju Hathay Bunano, koja se nalazi iza brenda Pebblechild je daleke 2004. pokrenula Britanka Samantha Morshead. Sve je počelo kad je pozvala 12 mladih žena u Dhaki u svoj dom i naučila ih plesti, a njihov broj ubrzo počeo rasti munjevitom brzinom. Naime, tekstilna industrija u Bangladešu poznata je po po iskorištavanju radnica i bijednim nadnicama, a Samanta Morshead pobrinula se da njezine pletilje dobiju, za tamošnje uvjete, normalnu plaću.

image
Pebblechild

Danas više od 2000 žena pletu igračke u ruralnim proizvodnim centrima diljem Bangladeša, a Samanthu Morshed je za njezin rad pokojna kraljice Elizabeta II odlikovala ordenom Reda Britanskog Carstva.

Cijena igračaka kreće se od 13,5 do 14,5 funta i mogu se naručiti na https://www.pebblechild.com/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:58