SRCE SVEMIRA

Ove se čašice pretvaraju u male galaksije kada se u njih ulije bistra tekućina

 Sansaku
Svaka čaša od nehrđajućeg čelika ima jedinstven dizajn. Ono što svakom komadu daje svjetlucavu boju je zlato!

Sasvim je normalno kada vam dolaze gosti da ih želite impresionirati, a obično je najbolji način za to neko vrhunsko piće. Ipak, neki gosti znaju biti zahtjevniji pa je i vrhunska čaša obavezan dodatak. Ovaj prekrasni dizajn galaktičkih šalica za kratka pića upravo je ono što bi oduševilo i one najzahtjevnije i vjerojatno bi i vama pružio sve što vam je potrebno. Japanska umjetnica Hiromi Sato samostalno je ručno izradila ove čaše. I svaku je pretvorila u malene galaksije koje je apsolutno fascinantno vidjeti — pogotovo nakon što je u njih ulijete prozirnu tekućinu! Budući da su bile nevjerojatno popularne, odmah su i rasprodane!

image
Sansaku
image
Sansaku

Svaka čaša od nehrđajućeg čelika ima jedinstven dizajn. Sato ih je obojala i prelakirala lakom, a potom doradila zlatnom prašinom. Ono što svakom komadu daje svjetlucavu boju je to zlato! Svaka šalica, također poznata kao "Chuu COCORO" ili "Space Heart" sjaji kvalitetom poput zvijezde.

image
Sansaku
image
Sansaku

Stranica Sansaku prodaje ove šalice, ali nismo sigurni jesu li dostupne za područje Hrvatske. Osim toga bitno je napomenuti i da svaki dobar dizajn ima i poprilično visoku cijenu. Ove čaše nisu baš jeftine - kao što biste trebali očekivati. Mogu se kupiti po cijeni od 10 800 jena ili 99,91 USD po komadu.

image
Sansaku

U prefekturi Niigata, iz koje potječe Hiromi Sato, nalazi se više od 90 proizvođača sakea. Također je to poznata prefektura jer proizvodi neke od najkvalitetnijih sakea u Japanu. Doista, ljudi u ovoj regiji tradicionalno piće cijene iznimno, ali ovaj dizajn može bez problema funkcionirati i za druga pića kojih u našoj zemlji na manjka.

Umjetnica Hiromi ostala je iznenađena očitom popularnošću svog rada pa se odmah bacila na izradu novih čaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:39