PRAKTIČNO RJEŠENJE

Ovi lako pomični zidovi od papira savršeno su rješenje za pregrađivanje prostorija

 Molo

Fleksibilni pregradni zidovi od papira koje su dizajnirali Stephanie Forsythe iz kanadskog studija Molo nisu novost, ali nas uvijek oduševe. Ako želite pregraditi prostor, a iz nekog razloga ne želite ili ne možete podizati zidove, oni su odlično, a vizualno efektno rješenje. Ove pregrade su napravljene od specijalno obrađenog papira koji je izdržljiv, fleksibilan i otporan na vatru.

image
Molo

Molo pregrade su dostupne u različitim oblicima, veličinama i bojama, što omogućuje dizajnerima da stvore jedinstvene i funkcionalne prostorne rasporede. Ove pregrade se mogu koristiti kao privremene ili trajne u različitim prostorima kao što su uredi, trgovine, restorani, hoteli i razni drugi javni prostori, a možete ih iskoristiti i u vlastitom domu.

image
Molo
image
Molo

Ekološki su prihvatljive jer se proizvode od recikliranog papira i mogu se reciklirati nakon upotrebe. Osim toga, ove pregrade su lagane, jednostavne za postavljanje i sklapanje, što ih čini praktičnim izborom za različite vrste prostora. Napravljene si od tzv. softwall papira (patent Studija Molo) sa strukturom koja im omogućuje da budu fleksibilne i da se savijaju po potrebi. Također sadrže tanku unutrašnju strukturu od kartona koja dodatno pojačava stabilnost i čvrstoću. Ova kombinacija materijala omogućuje da budu lagane, ali istovremeno i dovoljno čvrste da zadrže oblik i da pruže potrebnu privatnost i akustičnu izolaciju.

Molo pregrade su projektirane su tako da se lako sklapanju i rasklapaju, što omogućuje korisnicima da ih prilagode svojim potrebama i prostornim zahtjevima.

image
Molo
image
Molo

Studio Molo je za njih dobio brojne nagrade za dizajn, uključujući i prestižnu nagradu Red Dot Design Award. Njihove papirnate pregrade su postale popularne širom svijeta zbog svoje jedinstvene estetike, funkcionalnosti i ekološke održivosti.

Molo također proizvodi i druge proizvode od papira, kao što su stolice, stolovi, lampe i dekorativni elementi. Njihovi proizvodi su poznati po svojoj jednostavnoj estetici, inovativnom pristupu materijalu i funkcionalnosti. Studio Molo radi na principu održivog dizajna, te se trude koristiti materijale koji su prijateljski prema okolišu i minimiziraju negativan uticaj na životnu sredinu. Osim toga, Molo podržava lokalnu proizvodnju i zapošljava lokalne obrtnike kako bi podržali lokalnu ekonomiju.

Njihov rad je prepoznat kao primjer vrhunskog dizajna koji spaja estetiku, funkcionalnost i održivost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:05