NOVA KOLEKCIJA

Ovi ručno rađeni tepisi od himalajske vune i svile dolaze iz studija Zaha Hadid Architects

 Zaha Hadid Architects
Kolekcija se razvila iz arhitektonskog istraživanja i prakse, kao i istraživanja materijala i procesa proizvodnje

Ručno izrađeni od himalajske vune i svile, nova kolekcije tepiha studija Zaha Hadid Architects (ZHA) prenose kompliciranu vještinu izrade ILLULIAN-ovih tepiha od potpuno prirodnih materijala koji uključuje procesa tkanja koji se sjedinio s perspektivom, oblicima i prostorima koje oblikuju arhitekti iz Zaha Hadid studija.

image
Zaha Hadid Architects
image
Zaha Hadid Architects
image
Zaha Hadid Architects

Kada su bili pozvani da dizajniraju kolekciju, ZHA su prvenstveno istražili materijalnost ILLULIAN - ovih tepiha. Isprepletene niti svile stvaraju sjaj koji je u interakciji s mat himalajskom vunom kako bi se stvorile dinamične međuigre koje se mijenjaju s promjenjivim svjetlosnim uvjetima i točkama gledišta. Sićušne razlike u debljini također izražavaju hijerarhiju između elemenata dizajna. Kolekcija razvila se iz arhitektonskog istraživanja i prakse, kao i njihovih istraživanja materijala i procesa proizvodnje ILLULIAN-ovih ručno izrađenih tepiha.

image
Zaha Hadid Architects
image
Zaha Hadid Architects

‘Natural Field‘ reinterpretira putovanje himalajske vune i svile - od sirovog vlakna do ispredene niti i tkanog tepiha - proces koji poduzimaju vješti majstori. ILLULIAN opisuje ovu metamorfozu kao pretvaranje ‘kaotičnih nakupina vlakana u čistu umjetnost‘. Dizajni proizlaze iz ove prilagodbe, manifestirajući se kao niz uzoraka koji oponašaju guste, valovite mreže vidljive u prirodi.

Kolekcija ‘Architectural‘ koristi više rastegnutih perspektiva, istražujući fizikalnost procesa tkanja - vezivanje čvorova, povlačenje, istezanje - kako bi u konačnici definirala svaku kompoziciju. Dizajni artikuliraju te perspektive i uključuju reljef kako bi se poboljšala iluzija trodimenzionalnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:28