Notes of Zagreb

Ovo su mirisi koji će probuditi vaša osjetila

Alma Pavetić iz uspješne domaće kuće mirisa Notes of Zagreb otkriva koje će note vaš stan transformirati u cvjetnu livadu. Mi obožavamo miris lipe, koji je vaš favorit?

Notes of Zagreb je kuća mirisa koja u svojoj ponudi ima mirise za prostor u obliku difuzora sa štapićima, mirisne svijeće s drvenim fitiljem, sprejeve za prostor i tekstil, parfeme za pse i mačke te body mistove. Mirisi su namijenjeni svima, samo treba pronaći onaj koji će najviše odgovarati vašoj osobnosti, odnosno prostoru kojemu je namijenjen. Alma Pavetić, suosnivačica toga domaćeg brenda, ispričala nam je sve o mirisima koji prizivaju proljeće, a za početak nas je zanimalo koja je razlika između "zimskih" i "proljetnih" mirisa.

- Odlaskom zime, proljeće kao da se kiti najljepšim bojama i mirisima. Eksplozija mirisa koji predstavljaju proljeće obiluje raskošnim cvjetnim notama, i to je glavna razlika od zimskih mirisa. Vrlo su osvježavajući, slatkasti, ali ujedno i lagani, dok zimski odišu težinom i punoćom mirisa začina i drvenih nota. Proljeće je naspram toga vrlo razigrano, veselo, šareno i zavodljivo pa su i takvi mirisi namijenjeni ovom razdoblju - objašnjava Alma Pavetić.

Pitali smo je i na koje sve načine možemo unijeti mirise u svoje interijere.

- Proljeće u dom najčešće puštamo u obliku svijeća. Uz njih postoje i drugi oblici mirisnih ukrasa kao što su mirisni difuzori sa štapićima. Vrlo efikasan način osvježavanja naših prostorija je primjena room sprejeva. Ako želimo da nam posteljina, sofa ili zavjese odišu proljećem, za takvu primjenu postoje sprejevi za tekstil. Uz klasične svima poznate mirise za utičnice, možemo koristiti i eterična ulja - kaže Alma i dodaje kako brend Notes of Zagreb u ponudi ima divne mirise kojima ćete svoj dom pretvoriti u rascvjetani proljetni kutak.

Proljetni mirisi vrlo su osvježavajući, slatkasti, ali ujedno i lagani, dok zimski odišu težinom i punoćom začina i drvenih nota

- "Secret of the Bloody Bridge" miris je Zagreba u proljeće i obiluje notama jasmina, đurđica, ruže, lipe, magnolije i jorgovana. Tu je i miris za ljubitelje svijeća "Le Jardine de Lenucci" koji će prostor obogatiti mirisima ruže, peonije i pačulija, koji svojom težinom i misterioznošću ublažuju intenzivni miris ruže te ju čine profinjenijom i tanjom - zaključila je Alma Pavetić, a u nastavku vam donosi popis cvjetnih mirisa kojima ne možete pogriješiti u ovo doba godine.

JASMIN, bijeli cvijet poznat kao afrodizijak, svojom intenzivnom aromom i mirisima daje jednostavnu eleganciju i profinjenost. Njegov miris svježine, slatkoće s voćnim nijansama, najintenzivniji je noću kad se i najčešće bere.

ĐURĐICE svojim opojnim mirisom ujedno daju slatkoću i zelenu svježinu prostoru. Svjež miris poznat je kao Gospine suze, prema starokršćanskoj legendi. Početkom svibnja su u svom punom cvatu.

● Nije poznato zašto RUŽE potiču toliko snažne osjećaje, ali njihov opojni miris možemo uvrstiti u vječni klasik. Prostor ispunjen senzualnim mirisom ruže odiše luksuzom, mirnoćom, svježom slatkoćom. Njezina cvjetna raskoš ublažava stres i pozitivno utječe na raspoloženje.

● Zanosni miris LIPE stvara čarobne mirisne note. Svjež, drvenast, lagan, slatkasto cistrusan s voćnom primjesom daje suptilan miris kompleksnog proljeća. Lipa je bila zaštitnica doma za koju su vjerovali da u njoj boravi božica ljubavi.

● Svakog proljeća zavodljiva MAGNOLIJA upadne u oko svakom prolazniku svojom raskošnom pompoznom postavom. Njezin bogat misteriozan miris prožet svježom slatkoćom koketira sa svakim prostorom.

● Nezaboravni miris JORGOVANA u većini budi nostalgiju na zaigrane dane djetinjstva. Osim mirisa, prati ih i boja pa se tako smatra da bijeli upućuju na nevinost, a ružičasti govore o pravoj ljubavi. Ljupki grozdovi šire oblak romantičnosti prožet slatkim cvjetnim zelenim notama, koji prostor ispuni nostalgičnom ljepotom.

● Simbol ljepote proljeća, PEONIJE svojim nježnim raskošnim izgledom i mirisom opijaju i zavode sva naša čula. Slatka cvjetna svježina kreira u prostoru raskoš renesansne nježnosti i sofisticiranosti.

Više na Notes of Zagreb .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 13:40