novi izgled doma

Ovo su pametni načini uz koje ćete postići da vaš dom izgleda kao da ste ga renovirali

 HISPANOLISTIC/GETTY IMAGES
Ako potpuni remont vašeg doma ne dolazi u obzir, nemojte očajavati, postoje tone trikova koji će osvježiti vaš dom

U savršenom svijetu obnova bi bila jednostavan proces. Odaberete izvođača radova, odredite proračun, držite se vremenske linije ... i za nekoliko mjeseci moći ćete se opustiti i uživati ​​u novoj kuhinji, kupaonici ili dnevnom boravku. Naravno, obnove u stvarnom životu nikada ne prolaze tako besprijekorno, često prekorače proračun, vremenski okvir i logistiku - čak i unatoč svim vašim razumnim naporima za uštedu.

Ako ste jedan od milijuna ljudi koji su pandemiju proveli gledajući u ista četiri zida i pitajući se kako ih učiniti zanimljivijima, sigurno vam je pala na pamet pomisao na obnovu. No, ako potpuni remont vašeg doma ne dolazi u obzir, nemojte očajavati, postoje tone trikova koji štede proračun i radnu snagu, a koji će osvježiti vaš dom.

U nastavku vam donosimo najbolje savjete o tome kako lažirati obnovu i osvježiti svoj dom.

1. Radni prostor

Budući da su mnogi još uvijek rade od kuće dizajner interijera Mel Bean iz Mel Bean Interiors predlaže da svoju pozornost usmjerite prema radnom prostoru. “S toliko nas koji radimo od kuće, važno je kućnom uredu dati osjećaj stila i osobnosti”, kaže ona. "Dodavanje jeftinih dodataka poput kanti za skladištenje, biljaka ili hirovite vaze i uokvirenih fotografija održava stvari organiziranim i privlačnim." Ona također predlaže bojanje zida bojom za ploče koja će se koristiti kao ploča za inspiraciju.

2. Prvi dojam

Ulazi su prva stvar koju će posjetitelji vidjeti o vašem domu, ali često se zanemaruju. "Ulaz ne mora biti velik da bi bio impresivan i privlačan", tvrdi Bean. "Razmislite o šarenom tepihu i hrabrim umjetničkim djelima kako biste ostavili pravi utisak."

3. Pronađite rješenje za pohranu

Nered je neprijatelj svih lijepih domova. Čak i ako nemate sredstava za potpuno preuređenje svoje smočnice, to vas ne bi trebalo spriječiti u poboljšanju njezinog organizacijskog sustava. "Prilagođene smočnice su izvrsne, ali možete učiniti puno - čak i na malom prostoru i bez trošenja mnogo novca", kaže Bean. “Potražite elegantne viseće police i prozirne staklene posude za pohranu namirnica. Dodavanjem simetrije stvorit će se lijep i organiziran prostor. ”

4. Igrajte se s bojom

Nesumnjivo ste ovo već čuli, ali svježa doza boje može promijeniti kompletan prostor. "Najisplativiji način lažiranja obnove je bojanje", kaže Mary Patton iz tvrtke Mary Patton Design. “Prava boja može se čak koristiti i na pločicama. Tamni tonovi skrivaju svijet nesavršenosti, kao i oslikavanje čitavog prostora bijelim od vrha do dna. ”

"Umjesto bojanja zidova i ostavljanja stropa u bijeloj boji, pokušajte obojiti zidove i strop u istu boju, ali u različitoj nijansi", kaže Bean. "Učinak je zaista ugodan." Predlaže i oslikavanje ormara hrabrim bojama kako biste dali izjavu. Lance Thomas iz Louisiana’s Thomas Guy Interiors ide korak dalje i predlaže bojanje starih podova umjesto zamjene. "Odvažni uzorak privući će svu pozornost u prostoriji, pa će cijeli prostor izgledati kao novouređen", kaže on.

5. Podovi

Mrzite svoje podove? "Ružni ili stari podovi mogu biti prekriveni prekrasnim tepihom", predlaže Patton. “Ovo je stvar u koju možete uložiti novac bez grižnje savjesti - neki tepisi su poput umjetnosti. Ali na internetu možete pronaći i jeftinije opcije. ”

6. Pokušajte sa tapetama

Da, tapete su se posljednjih godina vratile na velika vrata - i funkcioniraju i u malim prostorima. "Jedan od mojih omiljenih načina da dam hrabru izjavu je postaviti zabavne zidne obloge", kaže Brittany Farinas iz Floride House of One. Niste sigurni kako raditi s hrabrim pozadinama ili uzorcima? "Tajna je u tome da sve ostalo bude jednostavno", kaže ona. "Dodaci, ogledala i rasvjetna tijela ne bi se trebali natjecati za pažnju."

7. Zamijenite kvake

Još jedan uobičajen prijedlog je zamjena kvaka po cijeloj kući. “Zamjena kvaka jednostavan je i jeftin način za ažuriranje vašeg doma. "Može se činiti kao puno posla", slaže se Bean, "ali ako se riješite ružnih kvaka na vratima još iz 90 -ih, to će napraviti veliku razliku. A budući da je to element kojeg neprestano dodirujemo, to je još važnije. ”

8. Radna ploča

Iako je doduše malo drastičnije od reorganizacije vaše smočnice ili otvaranja limenke s bojom, nova radna ploča novi je način za preuređenje stare kuhinje. "Ako je vaš kuhinjski ormar u dobrom stanju, promjena vaših ploča može imati veliki utjecaj na vaš prostor", slaže se Farinas. „Bilo da se radi o klasičnoj ploči ili o egzotičnom kamenu - ovom promjenom možete lažirati kuhinjsku renovaciju. U međuvremenu, svojim ormarićima možete dati svježi sloj boje koji nadopunjuje vašu novu shemu dizajna. ”

9. Rasvjeta

Nova rasvjetna tijela drugi su način da svoj dom uredite uz minimalnu potrošnju. "Rasvjeta može promijeniti sve", naglašava Bean. "Neprivlačan prostor može se transformirati odgovarajućim lusterom ili usmjerenim svjetlima koja ističu umjetnost, a možda čak i par svjetiljki dodanih za arhitektonski izgled."

10. Sve po mjerama

Ako želite revitalizirati jednokrevetnu sobu, uključivanje nekih prilagođenih ugrađenih elemenata može puno pomoći. Možda ćete trebati stolara, ali definitivno je jeftiniji od potpune renovacije. “Integracija je veliki dio onoga što dizajn čini luksuznim i ostavlja promišljenog dizajna. Bilo da se radi o ugrađenom kaminu za vašu dnevnu sobu ili uzglavlju od zida do zida, izgradnja nečeg prilagođenog za prostor bit će velika prednost. ”

11. Investirajte u umjetnost

Kad ništa drugo ne uspije, umjetnost je uvijek vrijedno ulaganje. "Velika umjetnina može biti glavna žarišna točka i igrati se razmjerom na način da oživi sobu", kaže Bean. A ne morate ni potrošiti bogatstvo. "Bilo da se radi o originalnom djelu ili jednom od mnogih pristupačnih printeva na tržištu - lako je pronaći svoj stil u velikom umjetničkom djelu."

12. Napravi jedinstvenu izjavu

Nemate sredstava za novu kuhinju? "Promjena jedne žarišne točke ili stvaranje jedne izjave može obnoviti cijelu sobu i privući pažnju, kaže Sarah Stacey iz Austina, dizajnerica interijera Sarah Stacey.

13. U detaljima je sve

Svaka prilagodba, bez obzira na to koliko je mala, može osvježiti sobu. "Pokušajte promijeniti svoje vodovodne instalacije", kaže Rebecca Hay iz Rebecca Hay Designs. S toliko različitih stilova i završnih obrada na tržištu, to je relativno jeftin način modernizacije kuhinje ili kupaonice.

Ako tražite nešto što ne zahtijeva vodoinstalatera, "ažuriranja aparata u kuhinji mogu učiniti da prostor izgleda potpuno obnovljenim", navodi Thomas. “Što hrabrije to bolje. Odlučite se za šareno iznenađenje kako biste privukli pozornost. ”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:14