stvar prošlosti

Ovo su trendovi u namještaju s kojima se dizajneri jedva čekaju oprostiti

 Unsplash
S obzirom na to da dizajneri odabiru razne komade za sebe i svoje klijente, htjeli smo znati koji su to trendovi kojima je došao kraj

Stilovi namještaja neprestano se mijenjaju. Iako postoje određeni komadi koji neće dugo uživati popularnost, drugi pak ostaju u modi poprilično dugo vremena.

S obzirom na to da dizajneri dane i noći provode odabirući razne vrste komada za sebe i svoje klijente, htjeli smo znati koji su to trendovi kojima je došao kraj. Upoznajte se s ovih nekoliko trendova namještaja od kojih su se vrhunski dizajneri spremni oprostiti - neki će vas odgovori iznenaditi.

image
Unsplash


Moderni komadi sa sredine stoljeća

Hoćete li spremiti tu klupu ili Eamesov stolac u spremište ovisi o vama, ali neki su dizajneri željni pozdraviti se sa svim stvarima MCM-a. - Vrijeme je da ovaj trend dizajna namještaja zauzme svoje mjesto u arhivi, rekla je dizajnerica iz New Yorka Kelly Walsh iz Novel Abode – kako prenosi The Spruce.

image
Unsplash


Bijele sofe

Složit ćemo se da bijele sofe daju onaj šik naglasak bilo kojoj dnevnoj sobi i omiljeni su među fanaticima za neutralne boje. Ali dizajnerici Lisa Gilmore dosta je ovih dijelova sklonih mrljama. - Iako postoje tkanine koje ih mogu učiniti trajnijima, osjećam se kao da su to napadi tjeskobe koji samo čekaju da se dogode, kaže dizajnerica. Oni koji imaju malu djecu - ili koji često priređuju koktele s crnim vinom - zasigurno mogu znati o čemu govorimo. Gilmore potiče pojedince da više riskiraju u svojim prostorima odmičući se od svega bijelog. - Budimo odvažniji, imamo više boja, više uzoraka i zabavimo se!

image
Unsplash


Namještaj u industrijskom stilu

Industrijski stil je već dugo popularan i zaživio je u svim prostorima. Međutim, Kerri Pilchik bi rado preskočila te oštre rubove, čelične cijevi i druge industrijske elemente, za koje je rekla da - nisu moja šalica čaja. Umjesto toga, primijetila je, - Više volim klasične linije i materijale. Nedovršeni drveni stolovi sigurno se ne uklapaju u tu kategoriju.

image
Unsplash


Pravocrtni namještaj

Za Tracy Morris, dizajnericu u Washingtonu, pravocrtni namještaj uključuje stolce sa šiljastim rukonaslonima ili okvire kreveta s oštrim završetcima. - Vjerovali ili ne, klijent je slomio nožni prst na oštrom rubu kreveta na platformi – priznaje dizajnerica. S obzirom da bi spavaće sobe trebale biti umirujuće zone bez kaosa, moramo se složiti.

image
Unsplash


Previše kića

Prevelika zrcala i komplicirana rasvjetna tijela mnogima su bezvremenski komadi, ali dizajnerica s Long Islanda Courtney Sempliner više ne osjeća tu antičku atmosferu. - Spremna sam vidjeti težak i pretjerano ukrašen namještaj kako odlazi iz uporabe, napomenula je. Za Sempliner to znači manje metala i tapeciranih komada. - Prošao je procvat teškog tradicionalnog izgleda, a čišća estetika osvježava se i omogućuje lako pristupanje i slojevitost, komentirala je.

image
Unsplash


Naglašeni komadi

Sigurno je da su neobični komadi u početku zabavni, ali - onda se novost istroši i ne možete se riješiti toga, prema njujorškoj dizajnerici Marilyn Sygrove - U našim interijerima radimo na bezvremenskom, elegantnom, sofisticiranom i poletnom dizajnu. Sofe koje su neobične, a ne graciozne, isključenje su. Ljupke noge stola i stolaca također ne daju osjećaj trajnosti - na trenutak su razigrane, ali nisu tu da ostanu.

image
Unsplash


Jednokratni namještaj

Na sličan način, Pilchik se protivi jednokratnim komadima koji neće imati dugovječnost u prostoru. - Dosta mi je jeftino izrađenog, nekvalitetnog namještaja koji će biti uništen u roku od godinu dana i koji se mora baciti, rekla je. - Ne samo da nije ekološki prihvatljiv, već je i gubljenje vremena, novca i truda. Pilchik je pozvala one s ograničenim proračunom da umjesto toga potraže stare komade koji se mogu obnoviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:09