Dekor trendovi

Ovo su trenutno najpopularniji trendovi za uređenje doma

 

Slabi ste na namještaj, a istovremeno imate dvojbe oko stilova. Napravili smo listu trenutno najpopularnijih trendova za uređenje. I ako se ne uspijevate odlučiti za onaj koji vam se najviše sviđa, uvijek imate mogućnost miješanja i personaliziranja stilova.

Industrijski stil - grube površine, autentični materijali, nedovršeni zidovi autentične su karakteristike industrijskog stila. Njegova versatilnost funkcionira svugdje od poslovnog do prostora za život. Funkcionira i u kombinaciji s elementima nekog drugog stila

Shabby chic - istrgnuo se statusu prolazne mode, a solidan uspjeh može zahvaliti svom 'zapušteno-elegantnom' izgledu. Bazira se na jasnim pravilima u tonovima pastelne, bijele, bež i sive boje. Namještaj shabby mogu biti autentični komadi uništeni s vremenom ili novi koji su prošli nezaobilazan proces 'starenja'

Boho chic - od mode do namještaja, boho chic je našao inspiraciju u sedamdesetim i njihovom nekonvencionalnom stilu. Tajna je kombiniranje u apsolutnoj slobodi. Namještaj mekanih linija, šarene tkanine… sve sa stilom, naravno!

Etnički - dajte prostora bojama, hrabrim kombinacijama i dodacima od konopa i rafije, drva, metala, perforiranog metala i kože. Ništa ne može dom učiniti osobnijim od sitnica donesenih s dalekih putovanja.

Klasičan - trajan i siguran, predstavlja jednostavne linije i funkcionalan namještaj. Dodaci od tkanina, poput zavjesa i tepiha, prenose tradicionalna rješenja, biraju malo boja i formalni red.

Suvremeni - teško ga je komprimirati u jednu definiciju jer je podložan stalnoj promjeni. Stil našeg doba odgovara na potrebu za čistoćom i učinkovitosti kroz precizne linije, bez odricanja na vizualni efekt. Namještaj je kompaktan, čistih boja i s opcijom transformacije i prilagođavanja.

Rustikalni - autentičan i iskren, razlikuje se po sklonosti prema drvenom namještaju mekanih linija. S njim idu zidovi od kamena, tople boje i tkanine koje podsjećaju na okoliš. Naravno, sve to uz kamin ili peć na drva! Na otvorenom voli kovano željezo, kamen i keramiku.

Vintage - od dvadesetih vintage je stil koji omogućuje, vama i vašoj kući, iskustvo iz prošlosti. Namještaj, rasvjeta i detalji koji dolaze iz svijeta moderne umjetnosti i recikliranih predmeta, replike ne dolaze u obzir.

Skandinavski - drvo, vuna, tradicionalni obrti, ručno izrađeni predmeti, čiste geometrije ugodne i harmonične, bez formalnosti i pretjerivanja definiraju stil sjeverne Europe. Bitno je spomenuti i zaigrane i pop teksture. Skandinavski stil posvećen je svjetlu iz potrebe za istim.

Eklektičan - naredba je samo hrabro! Forme, boje, detalji i vremena miješaju se u živahan rezultat. Proširiti paletu boja je obavezno u ovom stilu. Dopuštene su i provokacije životinjskog uzorka. Samo uzorka!

Izvor: apartmenttherapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:53