MIRISNI DIY

Ovog Božića napravite mirisne ukrase od cimeta

Unesite u svoj dom božićni miris i dekoracije u jednom.

Na blogu Growing a jeweled rose pronašli smo odličan jednostavan recept za ukrase od cimeta iz kućne radinosti. Toliko je jednostavan da će u samoj izradi moći uživati i vaši najmlađi. A osim što izgledaju fantastično, vašem će domu dodati i još malo božićnog ugođaja kroz onaj divni miris cimeta.

Potrebno vam je sljedeće:
- pola šalice brašna
- pola šalice soli
- šalica cimeta
- 3/4 šalice vruće vode
- papir za pečenje
- modlice za kolače
- ukrasna vrpca
- slamka

Prvo dobro izmiješajte brašno, sol i cimet, a zatim sve spojite s vrućom vodom. Umijesite tijesto koje se neće lijepiti za vaše ruke, a bit će mekano i dobro povezano.

Zatim tijesto podijelite na tri dijela i oblikujte ga u kugle.

Razvaljajte komad po komad tijesta na papiru za pečenje kako biste spriječili da se zalijepe za površinu. Razvaljano tijesto ne bi trebalo biti deblje od 5mm. Zatim uzmite modlice i odvajajte oblike. Na svakom od oblika pri vrhu napravite malu rupicu kroz koju će proći vrpca. Najbolje je da to napravite pomoću slamke.

Ukrase zatim ostavite 24 sata da se osuše na mjestu gdje je zrak relativno suh. Možete ih ostaviti negdje u blizini radijatora, a svakako izbjegavajte prozore i balkone, posebno ako je kišovito vrijeme jer je tada vlaga u zraku prevelika, te se vaši ukrasi neće uspjeti stvrdnuti.

Kada su se osušili, kroz rupice provucite ukrasnu vrpcu ili špagu - i to je to, vašu ukrasi su gotovi.

Dodatan savjet: Možete uzeti zlatni sprej i lagano ih posprejati kako bi dobili malo sjaja.

Izvor: Growing a jeweled rose

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:55