Riječki dizajn

Ovog ljeta baš svi žele majice s napisima "Pomalo" i "More, sunce, barka"

 Matija Djanjesic/Cropix
Iza brenda Bonkers Wonders stoji Maja Kostadinov, koja je dio ilustracija osmislila sama, a druge u suradnji s raznim umjetnicima

“Zapravo, ne mora sve imati smisla”, “Za sreću je potrebno malo” i “Plivaj dalje”, samo su neki od natpisa na simpatičnim majicama riječkog brenda Bonkers Wonders.


One su apsolutno drugačije od drugih - njihovi natpisi uvijek izazovu osmijeh na licu onoga tko ih vidi, jer su duhoviti, zabavni, opuštajući... Iza Bonkersa stoji Maja Kostadinov, koja je dio ilustracija u ponudi osmislila sama, a druge su nastale u suradnji s raznim umjetnicima.

image
Maja Kostadinov vlasnica je brenda
Matija Djanjesic/Cropix


- Najdraža suradnja mi je ona s riječkom akademskom slikaricom Jadrankom Lacković, iz koje su nastale “Zimogrozna”, “S glavom u oblacima”, “Južina” i “F*ckin hladno”. Kada sam joj predložila suradnju i iznijela ideju, odmah joj se svidjela. Baš smo kliknule, tako da je, moram priznati, sam proces rada bio vrlo zabavan - kaže Maja, koja priznaje kako ideje za ilustracije i tekstove dolaze zaista sa svih strana. Nekad joj samo tako padne na pamet zabavna rečenica, drugi put se na majici nađe nešto što ispriča neka od njezinih prijateljica, a ponekad je inspiracija i neka izreka. Način rada varira: nekad ima odličnu ideju za tekst, a muči se s ilustracijom, a nekad je obratno. No, glavna misao vodilja je da nema žurbe. Ne želi na majice staviti bilo što i pustiti ih u prodaju: svaka je njena majica posebna, i ideja se usavršavala sve dok Maja nije u potpunosti bila njome zadovoljna.

image
Matija Djanjesic/Cropix

- Nekad me znaju pitati zašto sam odabrala baš majice. Uvijek sam bila kreativna, a kako volim odjeću, nekako su se majice same od sebe nametnule, jer tshirt i sweatshirt odjevni je predmet koji svi volimo i nosimo, uvijek tražimo neku dodatnu majicu i nikad ih nemamo previše u ormaru. Barem je kod mene tako - pojašnjava Maja i kaže kako su ovog ljeta najprodavaniji motivi “Pomalo”, “S glavom u oblacima” i “More, sunce, barka”. Cijene se kreću od 125 do 150 kuna, ovisno o modelu majice. Zimi su najprodavaniji neki sasvim drugi natpisi - primjerice, “Zimogrozna”, “Naježena”, “F*ckin hladno” i “Južina”. Cijene se kreću od 220 kuna za sweatshirt pa do 300 kuna za tunike. U ponudi su muške i ženske majice kratkih rukava, ženske tunike kratkih i dugih rukava, pamučne majice dugih rukava od organskog pamuka, sweatshirtice i hoodice.

image
Matija Djanjesic/Cropix


- Također imam i plus size do 4xl veličine, jer želim da svi imaju mogućnost nositi moju majicu ako požele. Majice se printaju u mojem malom ateljeu DTG metodom. To znači da se boja uprintava direktno u tkaninu majice, što osigurava dugotrajnost printa i postojanost boje. To je novitet koji sam uvela prošle jeseni i dobivam vrlo pozitivne povratne informacije - pojašnjava Maja, koja planira ove zime u ponudu uvrstiti i majice za djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 06:54