NAJ PROIZVOD

OVOTJEDNA LISTA ŽELJA... Svijeća s mirisom bundeve

 

Ako vam nedostaje inspiracije za uređenje doma, poklone ili ste jednostavno u potrazi za sitnicom koja će vas razveseliti, novinarka Dom i dizajna Antonia Glavan vam svaki ponedjeljak otkriva proizvode sa svoje liste želja.

Inspirirani jesenskim bojama, sigurni smo da su i vaši domovi puni jesenskih dekoracija i onog ugodnog jesenskog ugođaja. Osim jesenskih boja, mirisi pite od jabuka, prvih čajeva i kišnih dana polako ispunjavaju sve domove. Vođeni ovim scenarijem, baš smo razmišljali kako ovu jesen učiniti još posebnijom od ostalih.

Neuroznanstvenici tvrde da nas mnogi mirisi koje povezujemo s jesenskim danima opuštaju upravo zato što nas svjesno ili nesvjesno podsjećaju na djetinjstvo i bezbrižne dane. Miris tople pite od jabuka s cimetom i orašastim plodovima vrlo lako u nama može probuditi onu lijepu nostalgiju.

Međutim, u našem podneblju bundeva nije toliko popularna namirnica maminih i bakinih najfinijih pita kao što su jabuke i cimet. No svejedno ćete u mirisu bundeve naći note cimeta i prženog šećera zahvaljujući kojima će vaša osjetila prepoznati da se radi o savršeno opuštajućem jesenskom mirisu.

Oduševljeni svijećama s mirisom bundeve i inspiriani jesenskim plodovima, zavirili smo u web shop Candle Landa i pronašli tri divna jesenska mirisa za svaki nos.

Foto: Candle Land

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:39