Izvrsni primjeri

Pametne ideje za male kuhinje. Ako imate skučeni prostor ove ideje će vam itekako poslužiti ​

 @CRACK_THE_SHUTTERS/
Ponekad su naše kuhinje u stvarnom životu daleko od ciljeva koje pronalazimo na Pinterestu, a osobito kada nemaju smočnicu

Iako pametno organizirani ormarići mogu povećati prostor za pohranu u maloj kuhinji, ponekad je potrebno ipak više mjesta za spremanje hrane. Ovdje smo prikupili neke od omiljenih ideja za male kuhinje koje možete isprobati sljedeći put kada budete organizirali prostor za pohranu u svojoj kuhinji. Čak i ako imate ograničeni proračunom i skučeni prostor, postoji dobra šansa da vam jedna ili nekoliko ovih ideja posluži.

image
@DECORMYLIFE1/

1. Iskoristite prostor u ormaru.

Ako ste u situaciji u kojoj nemate smočnicu, ali imate dovoljno prostora za ormariće, jednostavno prenamijenite cijeli ormarić u smočnicu kao što je to učinio @decormylife1. Ovaj ormarić nije samo dobro organizirana, već je i estetski ugodan.

image
@SORTANDSTORE/

2. Organizirajte svoje ladice.

Kad vam nedostaje prostora, organizacija je presudna za funkcioniranje stvari. Volimo ove pregrade za ladice prikazane na stranici @sortandstore. Mjesto za sve i sve na svom mjestu.

image
@THESIMPLIFIEDMAMA/

3. Kupite košare.

Ponekad to što nemate smočnicu znači da su vaše stvari ispred i u središtu, bilo da su na pultu, na vrhu hladnjaka ili na otvorenom ormariću. Ako je to slučaj, jednostavno kupite ili napravite atraktivne košare za skupljanje nereda i namirnica, kao što je to učinila @thesimplifiedmama. Ovo je i sjajan način za grupiranje stvari.

image
@MCDANIELMEADOWSFARMHOUSE/

4. Izdubite prostor.

Bilo koji otvoreni prostor, poput kuta ili čak ormar za metle, može se koristiti kao mala kuhinjska ostava za dodatnu pohranu. Ovdje je korisnik @mcdanielmeadowsfarmhouse pretvorio stari ormar za metle u otvorenu smočnicu s prekrasnim mogućnostima za pohranu.

image
@MINIMALIST_NG/

5. Koristite posude za pohranu.

Sustavi za pohranu, poput IKEA KALLAX, savršena su pokretna smočnica za male kuhinje. Upotrijebite samo nekoliko ili dodajte nekoliko sustava zajedno kako biste stvorili cijeli zid za pohranu ako vam nedostaje ostava.

image
@ELM_TERRACE_INTERIOR/

6. Ugradite plutajuće police

Ako tražite ideje za male kuhinjske smočnice, možete upotrijebiti bilo koji mali kut za postavljanje plutajućih polica, kao što je Imogen učinila u svojoj kuhinji. Samo napunite lijepe staklenke svojim osnovnim stvarima kako bi vam poslužile i kao dekor.

image
@JAZMINNFUENTES/

8. Stvorite mjesto

Jazmin Fuentes je svoju perilicu i sušilicu premjestila iz kuhinje kako bi stvorila mjesto za otvorene police umjesto smočnice. Ona također koristi ukrasne staklenke i košare za uredan izgled.

image
@LYTTELTON_INTERIORS/

9. DIY ormarić za smočnicu

Laura iz Lyttelton Interiors potpuno je preuredila rustikalni ormarić u pokretnu ostavu. Rezultat je très seoski šik.

image
CHRIS KIM/

10. Prenamijenite stalak za TV

Vjerovali ili ne, ova samostojeća smočnica zapravo je nekad bila Ikein BESTA TV stalak. Supružnici Chris i Jenny dodali su trske, obojili korpus u toplu sivu boju i dodali nove noge. Kakva sjajna ideja za malu kuhinjsku smočnicu.

image
FEELING NIFTY/

11. Pronađite novu namjenu polici za knjige

Police za knjige mogu biti sjajne samostalne smočnice, što ovaj IKEA BILLY primjer lijepo demonstrira. Jasmine ih ima u svojoj kuhinji s košarama.

image
@CRACK_THE_SHUTTERS/

12. Iskoristite rub ormara

Ako vam nedostaje prostora na zidu i trebate neke ideje za malu smočnicu, možete čak objesiti otvorene police na rubove svojih ormarića, kao što je to učinila Jen Rothbury. Sviđa nam se kako je svoje otvorene police opremila lijepim staklenkama za hranu.

image
THE HANDYMAN‘S DAUGHTER/

13. Izradite po nacrtima

Ako imate zaista jedinstven, neugodan prostor, uvijek možete graditi oko njega! Vineta je trebala ormarić nestandardne dubine, pa je otišla u radionicu i izradila ovaj komad po nacrtima - zajedno s izbačenom donjom policom za pohranjivanje svog automatskog usisavača.

image
DIY PASSION/

14. Razmislite o ostavi na izvlačenje

Kako biste povećali potencijal svoje smočnice, pripazite na neobična mjesta za pohranu. Možete kupiti smočnice na izvlačenje u velikim trgovinama ili napraviti DIY smočnicu na izvlačenje. Savršena je za one male, uvijek izgubljene predmete ili one nezgrapno visoke koje je teško dohvatiti sa stražnje strane polica.

image
ASHLEY POSKIN/

15. Viseće košare

Pretvorite bilo koji prostor na zidu u mini smočnicu kao što je to učinila Ashley koristeći kuke i žičane košare za pohranjivanje rasutih predmeta poput luka i krumpira.

image
A NIGHT OWL BLOG/

16. Napravite kolica za smočnicu

Što kažete na ova slatka Kimberlyna kolica za smočnicu? Sadrže zaseban odjeljak za svaku stavku, što olakšava organiziranje. Ona koristi gornji dio kolica za grickalice.

image
MOMMY MY WAY/

17. Isprobajte kombinaciju otvorene police + viseće košare

U Nikkinom domu nije bilo smočnice, ali je imala lijep prazan zid. Pametno je upotrijebila kombinaciju otvorenih polica i visećih košara kako bi stvorila sustav za sve svoje sušene proizvode, plus nešto prostora za uređaje.

image
@FORKANDFLOWER/

18. Iskoristite prostor za blagovanje

Vaše plutajuće police u smočnici ne moraju živjeti u kuhinji. Scarlett iz Fork & Flower ima svoju s ukrasnim staklenkama iznad stola za blagovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 16:07