Budućnost je ljubičasta

Pantone boja za 2018. godinu je...

...Ultra Violet!

Svake godine s nestrpljenjem očekujemo najavu boja koje će obilježiti modu, interijere i dizajn u godini koja slijedi, a riječ je, naravno, o Pantone boji godine!

A post shared by PANTONE (@pantone) on

Prema predviđanjima stručnjaka Pantone instituta za boju 2018. godinu obilježit će sasvim posebna nijansa ljubičaste nazvana Ultra Violet!



Iznenađujuća, no svježa i uzbudljiva nijansa podsjeća na prikaze svemira i galaksije, spiritualnost i kreativnost svih oblika. Ova boja priziva pomisao na raskoš i bogatstvo, ali i savjesnost i mističnost te magiju.

A post shared by Emma gurner (@em.gurner) on

Naravno, ljubičasta se stoljećima povezuje s plemstvom, božanskim moćima i raskoši, ali potiče i stvaranje.

A post shared by MCC Design (@mccdesign_dxb) on

Zato što je primjer spoja toplih crvenkastih i hladnih plavih podtonova, ovu boju može se puno lakše kombinirati nego što se isprva čini. Iako je provokativna, istovremeno je i stabilna te odlično izgleda s brojnim drugim nijansama, a Pantone je odmah izdvojio i nekoliko izvrsnih paleta u koje će se savršeno uklopiti.

Želite li ju uključiti u svoj prostor pokušajte prvo s detaljima u ovoj boji. Osim cvijeća, odlično će u interijeru izgledati jastučići ove nijanse, tepih s uzorkom ili kakvo umjetničko djelo u kojem upravo ovakva intenzivna ljubičasta ima glavnu riječ.

A post shared by si._.gi (@si._.gi) on

A post shared by Agatha Vieira(@ags_vieira) on

Izražajnu boju omekšajte drugim nijansama ljubičaste, ružičastom i različitim nijansama plave. To su boje iz iste obitelji i lijepo će se slagati. Iznimno će izgledati i u kombinaciji sa zagasitim i zasićenim bojama i raskošnim tkaninama poput kože, baršuna i tamnog drva.

A post shared by Ana Cortés (@misselanea) on

A post shared by Cleber Fernandes (@cfcleber) on

Izvor: Designboom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:06