Hit boja za dom u 2020. godini!

Pantone boja za 2020. godinu je...

Budućnost je osvježavajuća i smjela s novom Pantone bojom koja će obilježiti modu, interijere i dizajn u 2020. godini

Svake godine s nestrpljenjem očekujemo najavu boja koje će obilježiti modu, interijere i dizajn u godini koja slijedi, a riječ je, naravno, o Pantone boji godine!

Prema predviđanjima stručnjaka Pantone instituta 2020. godinu će obilježiti klasična plava (Classic Blue), odnosno Pantone 19-4052.

Dok je ovogodišnja boja Living Coral bila "živa", nijansa za 2020. "donosi osjećaj mira i spokoja nudeći utočište ljudskom duhu", navode iz tvrtke.

Tamnoplava nijansa također je povezana s komunikacijom, introspekcijom i jasnoćom. Ostale prednosti nijanse uključuju pomoć u koncentraciji i usredotočenosti misli, posebno u svjetlu ubrzanog razvoja tehnologije.

Osim toga, ova boja podsjeća na beskonačno večernje nebo, a Pantone 19-4052 je tu kako bi nas potakla da pogledamo dalje od zadanih okvira i proširili svoje vidike te nas poziva na dublje razmišljanje.

U nastavku donosimo savjete kako sve koristiti ovu nijansu plave u interijeru!

Suprotno emocionalnim toplim bojama poput crvene, narančaste i žute, plava se veže za svijest i intelekt. Plava je muževna boja i, sudeći po istraživanjima, široko je prihvaćena među muškarcima.

Tamnoplava predstavlja dubinu, znanje, moć, integritet, stručnost, stabilnost i ozbiljnost. Stoga uistinu nećete pogriješiti obojite li dio zida ili cijelu sobu u ovu predivnu boju koja odlično izgleda u kombinaciji s drvom, bijelom, narančastom, bež, smeđom, zelenom bojom.

Uvedite dramu u spavaću sobu. Obojite zidove u ovu bogatu nijansu i kombinirajte ju s tekstilom u smeđoj boji, kako bi vaša spavaća soba doista bila raskošna te sve začinite detaljima u boji terakote, drva i mesinga.

Tamnoplava izvrsno ide i uz druge nijanse plave. Ova plavosiva boja idealna je za omekšavanje sobe, pogotovo kada je u kombinaciji s izraženijom plavom kao na ovoj fotografiji, sa sofom.

Iako se plava rijetko prisutna u kuhinji, osobito ako je tamna, učinit će prostor modernim i sofisticiranim. Tamnoplava nudi mogućnost da se poigrate sa stilovima i naglasite druge boje.

Ova je nijansa plave u savršenom skladu sa sivom i bijelom bojom. Kako je vrlo tamna, podsjeća na valovito more, a izgleda bogato i sočno. Odlično izgleda u suvremenim i modernim, kao i klasičnim i jednostavnim interijerima.

Plava daje toplinu prostoru, ali i eleganciju. Suprotno onome što biste mogli pomisliti, tamnoplava je idealna ako želite udoban i topao interijer.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 15:18