RJEŠENJE ZA DESET

Papirnate vrećice Ecodog: Domaće i zaista ekološko rješenje za vlasnike pasa

Domaća tvrtka Ekodog je osmislila i patentirala ekološke papirnate vrećice, od kojih svaka ima i malenu kartonsku lopaticu

Jeste li znali da je proizvodnju jedne tone papira potrebno 4 stabla, 240 000 l vode i 4700 kWh energije, dok za jednu tonu recikliranog materijala treba 180 l vode, 2750 kWh energije i niti jedno stablo. Reciklirani papirnati proizvodi znatno smanjuju količinu otpada, pritom stvarajući korisne sirovine. Recikliranje je smisleno jedino ukoliko svi pravilno odvajamo i zbrinjavamo otpad te ujedno i koristimo reciklirane proizvode.

Svjesni su i vlasnici pasa koliko su plastične vrećice za skupljanje izmeta problematične, s obzirom da ih koriste po nekoliko svaki dan. Brojna su alternativna rješenja, a jedno od njih ponudila je domaća tvrtka Ecodog. Oni su osmislili i patentirali ekološke papirnate vrećice, od kojih svaka ima i malenu kartonsku lopaticu. Cilj im je smanjiti količinu plastike (slogan im je “recikliramo loše navike”) kojom se zagađuje priroda, a namijenjene su svakom ekološki nastrojenom vlasniku pasa.

Sto komada papirnatih vrećica je 110 kuna, a mogu se kupiti i veća pakiranja.

Više na: www.ecodog.shop

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:09