PROFIL

Personalizirane i unikatne knjige za djecu i odrasle hrvatskog brenda Magical Book Lab

Personalizirane knjige za djecu, ali i za odrasle. Pokrivaju sve teme: od baby bookova, preko ljubavnih priča, pa sve do vjenčanja. Mali kreativni tim saslušat će želje naručitelja i bez problema im napraviti knjigu kakvu traže za neki svoj poseban životni trenutak

- Prije tri godine odlučila sam krenuti u proces samozapošljavanja i proizvoditi personalizirane unikatne knjige za djecu i odrasle. Diplomirana sam ekonomistica mendžmenta financija s osam godina radnog iskustva u struci i grafičkom dizajnu. Oduvijek sam bila kreativac i tijekom rada u struci taj mi je element svakodnevno nedostajao. To je također jedan od razloga zbog kojih sam odlučila krenuti u poduzetnišvo - priča Daria Markić, jedna od osnivačica popularnog hrvatskog brenda Magical Book Lab, za čijim su proizvodima “poludjele” sve generacije.

Daria objašnjava kako danas u sklopu brenda djeluje tim mladih profesionalaca koji svakodnevno rade na osnaživanju brenda.

ILUSTRACIJE

- Svi u timu smo kreativci i obožavamo razmjenu i realizaciju ideja i znanja - ističe Daria, koja pojašnjava kako je i brend Magical Book Lab nastao na ideji o multimedijalnim personaliziranim knjigama te kasnijim istraživanjem tržišta u svrhu ispitivanja njezine postojanosti. Slijedilo je pomno planiranje izlaska na tržište, uzimanje novčane potpore za razvoj poslovanja, pronalazak suradnika za ostvarenje planova i napokon samo djelovanje na tržištu.

- Prva knjiga koju smo napravili, naša ‘beba’ s kojom smo krenuli u cijeli projekt, bila je samostalno osmišljena personalizirana knjiga Radosnica. U našoj su ponudi danas izrade svih tematika knjiga po željama naručitelja, od ljubavnih priča i wedding bookova do djevojačkih večeri, baby bookova, priča o prijateljstvu ili onih za vjenčane kume - nabraja Daria i dodaje kako su se i međuvremenu realizirale i mnoge lijepe suradnje, od kojih posebno izdvoja ilustracije zadarske umjetnice Ane Kolege koje krase cijelu liniju njihovih Art rokovnika.

Svi u timu obožavamo razmjenu i realizaciju ideja i znanja. Prva knjiga koju smo napravili, naša “beba”, bila je personalizirana knjiga Radosnica. Knjige se izrađuju prema dogovoru s naručiteljem, kaže Daria Markić

Inače, želje kupaca ovom su brendu na prvome mjestu, pa su personalizirane knjige prema željama kupaca česta narudžba.

- Knjige se izrađuju u potpunosti prema dogovoru s naručiteljem, a uključuju unos fotografija, posveta, poruka, pjesama, mjesta za kasnije pisanje poruka, mjesta za ostavljanje poljubaca, kao i unos videozapisa putem QR kodova. U ponudi imamo i širok izbor materijala korica, od basic asortimana (sedefno bijelih, srebrnih i crnih korica tvrdog uveza) do premium materijala (mekani baršun, knjigoveška koža, tkanine u bojama, tkanine sa šljokicama, korice presvučene u fotografije ili dizajn po narudžbi i ostalo). Accessories dio asortimana krije također brojne poslastice - metalne zlatne kuteve, reljefni 3D tisak teksta na koricama, sjajni zlatotisak i QR kodove. Našim koricama koje svijetle u mraku postajemo Inovatori grada Zagreba u 2019. godini, a QR kodovima putem kojeg naručitelji mogu čitati vlastite videozapise i Inovatorima za 2018. godinu - priča Daria Markić.

ROKOVNICI

Cijene proizvoda u brendu Magical Book Lab su raznovrsne i ovise o odabranom formatu personalizirane knjige, broju strana i sistemu uveza (klasičan ili lay flat uvez). Cijene najčešćih paketa personaliziranih knjiga kreću se od 289 kn, rokovnici su dostupni po cijeni od 129 kn, a personalizirane radosnice od 239 kn.

- Narudžbe se vrše putem interneta (www.magicbooklab.com), a svi koji žele uživo pogledati naše radove mogu nas posjetiti u Zagrebu na Jarunu uz prethodnu najavu na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. poručuje Daria.

Foto: Marko Todorov/Hanza Media, Magical Book Lab

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2024 23:17