JEDNOSTAVNO SAVRŠENE

Pet ideja za Instagram kupaonicu iz snova

Spoj funkcionalnosti i vrhunske estetike za najbolji vizualni dojam

Instagram je danas jedan od glavnih izvora inspiracije u svijetu mode i uređenja interijera pa mnogi sve češće upravo na ovoj platformi traže ideje kako vizualno unaprijediti životni prostor. Kako je kupaonica mjesto u kojem mnogi započinju dan, osim funkcionalnosti važan je i estetski dojam prostorije. Za one koji planiraju potpuno preurediti ili samo osvježiti prostor, Gordana Barun iz salona Vodotehnika donosi pet savjeta kako kreirati kupaonicu koje se ne bi posramili ni najpoznatiji Instagram influenceri.

1. UPEČATLJIVI KERAMIČKI DETALJI

Pri odabiru zidnih i podnih obloga umjesto klasičnih jednobojnih modela preporučuje se kombinacija upečatljivih i atraktivnih uzoraka. Nakon dugotrajne dominacije mozaik detalja, u posljednje vrijeme patchwork pločice zauzimaju svoje mjesto i u mnogim luksuzno uređenim domovima. Također, raznovrsne teksture poput 3D pločica ili onih koje izgledom podsjećaju na tkaninu svakom će prostoru dati iznimnu notu osobnosti.

2. RADIJATORI KAO UMJETNIČKA DJELA

Već neko vrijeme dizajn grijaćih tijela odmiče se od standardnih linija i radijatori postaju prava umjetnička djela, važna za ukupni estetski dojam prostora. 'Zaboravite na robusne oblike i jednolične tonove, radijatori su danas sve samo ne dosadni', kaže Gordana Barun. Primjerice, pojedini mogu poslužiti kao polica za ručnike dok oni većih dimenzija postaju glavne estetske fokus točke bilo koje prostorije doma. Uređenje kupaonice tako se podiže na potpuno novu razinu.

3. NEUOBIČAJENI STATEMENT ELEMENTI

U kupaonicama većih dimenzija samostojeća kada je must-have, a najbolji dokaz za to su brojne Instagram fotografije influencera koje dokazuju popularnost ovakvog načina opuštanja. U praksi češće kupaonice manjih dimenzija zahtijevaju ugradnju tuš kabine. S velikim staklenim vratima ili podlogom od prirodnog kamena bit će savršena kulisa za Instagram fotografije. No, važno je znati da će tretiranje staklenih površina nanosom protiv kamenca oko njih biti puno manje briga, a na čišćenju će se uštedjeti vrijeme i novac.

4. NAMJEŠTAJ KAO NAJBITNIJI DETALJ

Pri odabiru kupaonskih ormarića važno je uzeti u obzir temu uređenja cijele kupaonice dok su za užurbana jutra u paru u ponudi modeli s dvostrukim umivaonikom. Namještaj čistih i jednostavnih linija s lakoćom će se uklopiti u moderne prostore te mu dati notu elegancije. S retro komadima kupaonici se najlakše dodaje karakter, a ovisno o odabiru detalja prevagnut će moderan ili tradicionalni stil.

5. MJEŠALICE ZA POSEBAN PEČAT

Kupaonske mješalice su element koji kupaonici daje uistinu poseban pečat. Danas je ponuda bogatija nego ikada prije - od izuzetno modernih s led svjetlima u raznim bojama pa sve do samostojećih i modela koji na fronti ostavljaju dojam slapa. Tu su i klasični primjerci s neočekivanim detaljima poput zlatnih ili smaragdnih premaza. Odabirom pravog modela koji će osim funkcionalnosti zadovoljiti i estetsku notu, oduševit će se znatiželjnici s Instagram profila.

SAVJET PLUS

Pažljivim odabirom dekorativnih elemenata s lakoćom se osvježava svaka kupaonica. Primjerice, Instagram touch može se dobiti zamjenom ogledala klasičnih linija modelom razigranog oblika. Ne zaboravite na zelenilo koje će kupaonici udahnuti život, a kao dekorativni element svakako je korisno dodati i par mirisnih svijeća koje će dati potrebnu dozu topline ovoj važnoj prostoriji.

Više informacija potražite na: www.salon-vodotehnika.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:20