Događaj

Pet inženjerskih komora proslavilo 20. godišnjicu djelovanja

“Na nama samima je odgovornost za razvoj i samostalnost struke”

Hrvatska komora arhitekata, Hrvatska komora inženjera građevinarstva, Hrvatska komora inženjera elektrotehnike, Hrvatska komora inženjera strojarstva i Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije nedavno su u Zagrebu obilježile 20. godišnjicu djelovanja.

- Arhitektonska i inženjerske struke u graditeljstvu oblikovale su svijet kakav danas poznajemo. Republika Hrvatska baštinik je duge graditeljske tradicije i vrijednoga naslijeđa - istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Hrvatske.

Arhitektonska i inženjerska struka u graditeljstvu su oblikovale svijet kakav poznajemo, rekla je predsjednica Hrvatske

Ovih pet, danas samostalnih komora, proizašlo je iz Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu, osnovane 1998. godine.

- Na našim inženjerskim komorama je odgovornost za razvoj i samostalnost struke. Na nama je da proaktivno djelujemo na poboljšanje zakonskih okvira, a želimo biti i ključan dionik u kreiranju javnih politika radi poticanja razvoja graditeljskog sektora i poticanja investicija - zajednički je stav pet predsjednika inženjerskih komora Željke Jurković (HKA), Nine Dražin Lovrec (HKIG), Vladimira Krupe (HKOIG), Željka Dorića (HKIS) i Živka Radovića (HKIE).

Foto: Matko Pecotić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:40