JESENSKE INSPIRACIJE

Pet izvrsnih primjera: Jesenske palete boja za osvježenje doma, već ovog vikenda

Instagram @oliviathebaut
Doznajte kako elegantno spojiti boje i detalje te stvoriti udobnu jesensku atmosferu

Jesen je stigla u naše ormare i domove pa smo počeli posezati za vestama, debljim dekama, mirisnim svijećama, čajevima i... Osvježenjem u obliku nove palete boja! Ako ste u potrazi za inspiracijom kako svoj dom pripremiti za novo godišnje doba, ovih pet izvrsnih primjera pomoći će vam da se nadahnete i unesete malo novosti u svoj dom.

Izvrsna petrolej zelena bogata je i topla, a posebno se ističe u kombinaciji s neutralnim nijansama. Na primjeru sa slike ova je boja iskorištena na ormarićima, a uparena je sa svijetlim i neutralnim nijansama zidova i poda, kao i s mjedenim detaljima i kožnim ručkicama smeđe boje karamele.

image
Pinterest

Elegantan spoj tamnoplave, nekoliko sivih nijansi i tek ponekog detalja tople smeđe boje čini prostor na fotografiji udobnim i staloženim. U ovako uređenom prostoru rado bismo se zavukli pod toplu deku i čekali proljeće.

image
Instagram @oliviathebaut

Ružičasta je od pojave svoje milenijske verzije prerasla u pravu neutralnu boju koja se može kombinirati na različite načine s brojnim drugim bojama. Uravnotežena nizom svijetlih i neutralnih nijansi ne mora nužno izgledati ženstveno niti pretjerano, pogotovo u kombinaciji s krem bojama,. Posebno se lijepo slaže s bojama kao što je pepeljasta ljubičasto ili lila. Ovakva paleta nježnija je, ali i dalje efektna.

Pretjerano korištenje tople smeđe boje može prevladati prostorom, no kada se topla smeđa doda bijeloj boji u svijetlim prostorima te uravnoteži s bojama pijeska te kojim ledenoplavim detaljem opušten je i udoban.

Zlatna boja, boja senfa, zagasita boja nevena, kao i crna i druge nijanse smeđe podsjećaju na zemlju i prirodne elemente, a uz bijelu i crnu predstavljaju toplu paletu idealnu za jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:47