KOPIRAJ STIL

Pet ključnih elemenata za postizanje vintage stila

 

Danas je vrlo lako nabaviti vintage komade namještaja na buvljacima, sajmovima ili specijaliziranim trgovinama. No, važno je znati koji namještaj i predmeti će doprinijeti da vaš dom dobije karizmatičnu osobnost prošlih desetljeća.

1. Komadi s industrijskom prošlošću. Namještaj i predmeti koji su bili dio starih tvornica, škola, poštanskih ureda ili drugih obrta postali su autentični kolekcionarski predmeti. Drveni ormarići, liječnički ormarići, industrijske svjetiljke ili stolovi od željeza, neki su od najtraženijih komada.

A post shared by Revista Deck (@revistadeck) on

2. Zakrivljeni i kružni oblici tipični su za namještaja koji se koristi za postizanje vintage stila. Masivni stol i metalne stolice u boji žutog tulipana, koje su u to vrijeme bile inovativne i danas su poželjan komad namještaja.

A post shared by Revista Deck (@revistadeck) on

3. Prošiveni namještaj. Ljubitelji vintage stila pronašli su svoje najbolje saveznike u prošivenom namještaju. Fotelje i stolice tapecirane ovom tehnikom krasili su se u domovima sredinom prošlog stoljeća i savršen su detalj za postizanje vintage stila.

A post shared by Revista Deck (@revistadeck) on

4. Baršun i taksidermija (punjene životinje) vrlo su popularni u tim prostorima, a dugački su tepisi idealni za odijevanje poda. Vinil i koža također su neizostavni materijali, kao i kožne stolice s aluminijskim nogama.

A post shared by Revista Deck (@revistadeck) on

5. Vizualni fokus na ukrase je ključan. Što to znači? Riječ je o predmetu, komadu namještaja ili detalju koji želimo staviti u fokus. To mora biti poseban predmet koji se savršeno kombinira.

Izvor: revistadeck

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:01