Top 5

Pet najdražih predmeta iz zagrebačkog doma hrvatske glumice Kristine Krepele

 Berislava Picek/CROPIX
Figurice anđela imam iz cijelog svijeta, a obožavam Istanbul i posjetila sam ga 12 puta. Rumi mi je omiljeni pjesnik

Hrvatska kazališna, filmska i televizijska glumica Kristina Krepela, koja se sinkronizacijama crtića bavi već više od 20 godina, a ujedno je i jedina hrvatska glumica koja se može pohvaliti da je glumila u megapopularnoj seriji “Igra prijestolja”, obožava modu i dizajn interijera. Često u društvu zna reći kako su jedine vijesti koje prati i kojima vjeruje upravo lifestyle portali i časopisi, među kojima je, naravno, i naš D&D. Nažalost, njezin je zagrebački stan u potpunosti stradao u potresu pa je privremeno, kaže sa smiješkom, nomad jer živi u stanu obiteljskog prijatelja koji joj ga je ustupio na korištenje jer živi izvan Hrvatske. Ipak, svi njezini dragi predmeti, suveniri i uspomene preživjeli su potres te ih je sve uzela sa sobom, a izdvaja nam pet najdražih.

image
Berislava Picek/CROPIX

1. PORTRET

Umjetnica Viktorija Frajman samoinicijativno je naslikala ovaj portret, ulje na platnu, nakon što je u uredu moje majke vidjela fotografiju kad sam 2006. izašla na naslovnici Glorije. Snimio ju je Ivan Posavec. Umjetnica nije znala tko sam, ali joj se svidjela fotografija te nam je poklonila portret. Nikad mi nitko nije napravio portret, predivna gesta. Trenutačno je kod moje majke.

image
Berislava Picek/CROPIX

2. RUMI

Raritetna knjiga Rumijeve poezije na engleskom jeziku s predivnim crtežima. Rumi je često citiran i velik mudrac, velik sam zaljubljenik u njegove mudrosti. Kupila sam je u jednoj predivnoj knjižari u Istanbulu, podsjeća me na taj grad.

image
Berislava Picek/CROPIX

3. NARUKVICA

Kad sam 2007. putovala na premijeru filma u New York, znala sam da ću kupiti kultnu narukvicu Tiffany. Oduvijek sam je željela, predivna je. Podsjeća me na to putovanje.

image
Berislava Picek/CROPIX

4. ČETRDESET PRAVILA LJUBAVI

Puno sam snimala u Istanbulu, zaljubila sam se u taj grad, kulturu, divne ljude... Posjetila sam ga 12 puta. Rumi, perzijski mistik i učitelj, omiljeni mi je pjesnik. Roman turske književnice Elif Shafak dobila sam na dar od prijateljice. Osim što je o Rumiju, isprepliće se priča o ljubavi i životu iz doba Osmanskog Carstva. Mislim da bi je svi trebali pročitati, otvara oči.

image
Berislava Picek/CROPIX

5. ANĐEO

Kupila sam ga 2011. u jednoj trgovini terakote na Karlovu mostu u Pragu. Skupljam figurice anđela tako da ih imam iz raznih dijelova svijeta. On je glasnik dobrih vijesti, anđeo dobrog duha. Nevjerojatno je da mi u potresu niti jedna čaša nije razbijena, niti jedan suvenir, slika... Pao je samo ovaj anđeo koji je sjedio na rubu police, ali sam ga uspješno zalijepila. Posebno mi je drag jer uz njega vežem uspomene na Prag i gostovanje u jednoj američkoj seriji.

MAKE UP: ENA ČAVLOVIĆ

KOSA: STUDIO MARCELA

HALJINA: LOKOMOTIVA BY LANA PULJIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 10:32