TOP 5

Pet najdražih predmeta slikarice Tatjane Politeo

“Volim i skupljam robote, a lampa u obliku kaktusa jedna je od prvih stvari kojima sam dekorirala stan”

Za Tatjanu Politeo ova je godina bila lijepa što se tiče umjetničkog djelovanja. Imala je izložbu u Sisku, početkom srpnja otvorena joj je samostalna izložba u zagrebačkoj galeriji Kranjčar, a njezin rad “Hello” izabran je za triennale akvarela u Slavonskom Brodu te će biti izložen na izložbama u Karlovcu i Zagrebu. Također, njezin novi ciklus slika “Rajske ptice” bio je izložen na Palmižani kod obitelji Meneghello, tijekom srpnja i kolovoza. Mi smo je, pak, poželjeli upoznati privatno, pa smo je zamolili da nam iz svoga zagrebačkog doma izdvoji pet najdražih predmeta. Evo što je odabrala...

1. Lampa kaktus

Lampa kaktus kupljena je u Lesnini, i to po vrlo povoljnoj cijeni, a bila je među prvim predmetima koje sam stavila u tada tek renovirani stan. Jako je jednostavnog oblika, a atraktivna je i daje prostoru jedan poseban šarm.

2. Vaza za cvijeće brenda Moooi

Ovu vazu za cvijeće volim zbog njezina jajastog izgleda, a cvijeće u njoj izgleda tako dobro i profinjeno. Ona ostavlja dojam skulpture, što posebno volim.

3. Roboti

Još odmalena jako volim robote, a posebno su mi draga dva metalna koja sam kupila u Parizu, u Pompidou Centru. Draga su mi i dva drvena robota koja su poklon od prijateljice.

4. Aparat za kavu De Longhi

Kao velikoj ljubiteljici espresso kave, važno mi je kakvu kavu aparat radi. Ovaj De Longhijev aparat radi super espresso, a sviđa mi je njegov pomalo retro izgled.

5. Slika Pinocchio od slikara Moye

Slika Pinocchio od francuskog slikara Moye poklon je mojoj djevojčici Kaji kada se rodila za njenu sobicu, a poklonio joj je njezin dida Toni.

Foto: Biljana Blivajs/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 22:22