UKRAS BEZ PREMCA

Pet savjeta: dekoracije od pločica

Upečatljiv prostor najčešće je spoj nekoliko zanimljivih detalja s neutralnim osnovnim uređenjem koje omogućuje da se ti posebno odabrani dijelovi interijera dodatno istaknu. Odličan način kako stvoriti jedan upravo takav interijer raznovrsne su pločice koje mogu pretvoriti dosadan prostor u onaj vrijedan divljenja u kojem ćete s užitkom boraviti. Jedinstvenu kombinaciju pločica u svome domu možete osmisliti na više zabavnih načina, a bez ustručavanja je možete iskoristiti i na sasvim neočekivanim mjestima koja će prekrivena pločicama bez sumnje privlačiti pozornost i oduševiti. U nastavku pročitajte pet savjeta kako od svojih pločica stvoriti ukras bez premca!



Lokacija, lokacija, lokacija

Kuhinjska pozadina, kupaonica i podovi nisu jedina mjesta na kojima bi pločice zanimljivog uzorka odlično izgledale! Budući da nam pri uređenju na raspolaganju stoje predivni primjerci pločica u najrazličitijim kombinacijama boja, tekstura i uzoraka, nema potrebe da se ograničimo samo na klasičnu uporabu ovog materijala. Prekrijte pločicama blagovaonski stol, iskoristite ih kao podmetače, stvorite upečatljivo zaglavlje kreveta u spavaćoj sobi ili obnovite svoj dosadni stolić za kavu. Osim što su dojmljivog izgleda, pločice su i izdržljiv materijal koji se lako čisti pa njihovo održavanje neće predstavljati veliki problem, a njihov će izvrstan izgled dugo potrajati.




URADI SAM Efektan mozaik stolić za sve koji vole geometriju



Kombinirajte pločice različitih tekstura

Ne samo da se možete (i trebate) poigrati s bojama svojih keramičkih pločica, nego u obzir vrijedi uzeti i različite teksture i stupnjeve sjaja odabranih pločica. Različite teksture mogu zajedno stvarati neočekivan uzorak i sasvim jedinstven efekt površina na kojima se nalaze. Kombinirajte matirane sa sjajnim pločicama, keramiku s kamenom, luksuzne pločice s rustikalnim primjercima i dobit ćete personalizirani prostor u kojem će igra pločica privlačiti zasluženu pozornost.




TRENDOVI U UREĐENJU Što nas čeka u svijetu pločica u 2017. godini?

Prigrlite boje

Iako je neutralna paleta boja na našim pločicama već dugo prvi izbor prilikom uređenja, uporaba kontrasta i hrabrih boja može vam pomoći da stvorite impresivan interijer koji odskače svojom vizualnom atraktivnosti. Čak i jednostavan kontrast crne i bijele boje može stvoriti dinamičan prizor u trenu, a iznenadite oko i kojim iznenađujućim elementom u boji!




Razmišljajte izvan okvira

Miješanje stilova i spajanje naizgled nespojivih oblika učinit će čuda u vašem prostoru pa će tako geometrijske pločice izvrsno izgledati u kombinaciji s organskim oblicima ako se pobrinete da ostali elementi u prostoru povezuju kontrastne detalje u harmoničnu cjelinu. Stvorite pomoću svojih pločica vizualno iznenađenje, kombinirajte raskošne uzorke s jednostavnim jednobojnim pločicama, izbrišite klasične granice i stvorite dinamičan prostor.




NOVI DEKORATIVNI TREND Kada se pločice i parket udruže

Osmislite temu koja će se protezati vašim interijerom

Kako ne biste otišli predaleko u svojoj želji da stvorite upečatljivo uređenje i tako dobili sasvim neurotičan interijer, odaberite glavnu temu koju će odražavati cjelokupno uređenje vašeg prostora. Neovisno radi li se o osnovnom stilu ili glavnoj boji, važno je da se dosljedno držite svog odabira i tek će tada svi različiti detalji sjesti na svoje mjesto i stvoriti jedinstveno uređenje koje izgleda promišljeno, ali razigrano.



Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 23:56