Must have

Pet trendova u dizajnu interijera koji će dominirati 2024.! Dodaju sofisticiranost u dom, a posebno broj pet

 ARTJAFARA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Budući da se 2023. bliži kraju, donosimo trendove koji će dominirati 2024. Prema riječima stručnjaka, mnogi će uvoditi boje u svoje domove.

1. Natapanje boje

Natapanje bojama moćna je tehnika dizajna interijera koja je doživjela skok od 306 posto u pretraživanjima tijekom prošle godine.

Nudi jedinstvenu estetiku, bez obzira težite li mirnoj i skladnoj atmosferi ili odvažnoj, živahnoj izjavi. Ova metoda uključuje korištenje jedne boje ili nijansi iz iste obitelji, postavljajući ton vašem prostoru.

Kako biste u svoj dom unijeli prelijevanje boja, započnite odabirom dominantne boje, zatim unesite različite nijanse kako biste stvorili dubinu. Na primjer, ako je plava vaša primarna boja, unesite svjetliju i tamniju plavu za kontrast.

Također možete dodati različite teksture i uzorke kao što su teksturirane tkanine, tepisi ili tapete.

2. Retro interijeri

Retro interijeri su trend koji je dobio zamah u proteklih mjesec dana, nudeći kreativan način da u dom unesete nostalgiju i jedinstven karakter. Bilo da tražite interijer iz 1950-ih, 1960-ih ili 1970-ih, ovaj stil omogućuje ljudima da slave prošlost na osobni način.

Da biste prihvatili ovaj trend, započnite odabirom određenog desetljeća, a svako se može pohvaliti svojim posebnim značajkama. Na primjer, ako se odlučite za 1970., zemljani prigušeni tonovi, hrabar namještaj s uzorkom poput dlakavog tepiha, geometrijski stolići za kavu i prugaste zavjese ključni su elementi koje treba uzeti u obzir.

Također možete poboljšati estetiku vintage dodacima kao što su lava svjetiljke, r retro umjetnička djela, vintage televizori i klasični retro satovi kako biste prostoru dodali autentičnost.

3. Baršunasti materijali

Još jedan element koji će biti popularan iduće godine je baršun, s obzirom na to da se dosta pretražuje na Googleu.

Poznat po svojoj bogatoj teksturi, uvrštavanje baršuna u dom može prostoru dati malo "sofisticiranosti".

4. Metalik zlatne završne obrade i naglasci

Ako želite naglasiti svoj postojeći dekor zlatnim detaljima, tada postavljanje ručki u zlatnim tonovima na ormariće i ladice može biti odlična početna točka. Dodaci kao što su vaze, pladnjevi ili figurice razbacani po vašem domu također mogu povezati dizajn.

5. Ljubičasti interijeri

Ljubičasta je svestrana boja koja može pobuditi osjećaj luksuza, kreativnosti i mira, ovisno o nijansi i načinu na koji se koristi. Od dubokih i ćudljivih ljubičastih tonova poput patlidžana ili šljive do svjetlijih nijansi lavande ili lila, odaberite nijansu koja odgovara vašem stilu i raspoloženju koje želite stvoriti u svom prostoru. Dodavanje ljubičaste boje vašem interijeru može biti jednostavno poput bojanja zidova. Možete se odlučiti za duboku ljubičastu za naglašeni zid ili odabrati sveobuhvatni izgled.

Također, razmislite o ljubičastom namještaju i tekstilu, kao što su kauč, ležaljka, zavjese ili tepisi. Ne zaboravite nadopuniti boju prirodnim elementima poput drva ili bež tekstilom poput tepiha kako biste stvorili uravnotežen izgled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 01:40