GDJE PO INSPIRACIJU?

Pinterest - mreža čiji korisnici “pinanjem” diktiraju trendove

 

S jećate li se kako smo se inspirirali za uređenje prije nekoliko godina? Kupili bismo hrpu časopisa i kataloga i izrezivali fotografije koje bismo čuvali na hrpi, pa ih onda tražili ili listali. Pinterest je na neki način upravo to, kolaž ideja i inspiracija iz različitih aspekata života. S vremenom je postao neiscrpan izvor uradi sam tutorijala, recepata, modnih kombinacija, ali i jedna od najpopularnijih mreža na kojoj crpimo inspiraciju za uređenje doma. Idealna je to stranica za stvaranje tzv. moodboardova - inspiracijskih ploča.

O čemu je riječ?

Kako “pinate” tj. postavljate pojedine fotografije i web stranice na određenu tematsku ploču, polako se slaže stil koji vam se sviđa te se jednim pogledom na cjelokupnu ploču može odrediti stil, raspoloženje i izgled budućeg interijera (ili vjenčanja, odjevne kombinacije, menij...). Brojni dizajneri interijera klijente pitaju imaju li Pinterest i mogu li vidjeti njihove inspiracijske ploče jer na taj način praktički jednim pogledom mogu vidjeti što se klijentu sviđa.

Poznati web portali često donose popis trendova koji su vruća roba na ovoj društvenoj mreži, a dizajneri, stilisti i arhitekti ovdje prate kako se neki trend “napušta” ili stvara novi.

Na Pinterestu se također može brzo i jednostavno pretraživati po ključnim riječima, pa ako vas, primjerice, zanimaju plave kuhinje, jako brzo možete doći do najboljih primjeraka. Osim svega navedenog, Pinterest je postao i relevantno mjesto za trendove u uređenju interijera, pa tako poznati web portali često donose popis trendova koji su vruća roba na ovoj društvenoj mreži, a dizajneri, stilisti i arhitekti ovdje također mogu vidjeti kako se neki trend “napušta” ili stvara novi.

Sve u svemu, ako još nemate svoj račun na ovoj društvenoj mreži, pridružite se, zabavno je!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:21