PHOENIX 2022. 

Plemeniti metali i drago kamenje u novoj limitiranoj kolekciji poznatog hrvatskog umjetnika

 MLADEN SARIC/
Sovilj je predstavio svoju novu, limitiranu kolekciju nazvanu prema mitološkoj ptici Phoenix

Osobnu transformaciju i adaptaciju, kao procese koji su sastavnica života svih bića, Sovilj tematizira u svojoj novoj, sedamnaestoj po redu, kolekciji "Phoenix”.

image
MLADEN SARIC/

Njena osobitost jest odsustvo boja i smole, inače glavnog autorova materijala, te stroga geometrijska forma, što ju čini izrazito "gender” neutralnom, s naglaskom na muškoj energiji.

image
MLADEN SARIC/

Kolekcija je u cijelosti izrađena ručno od zlata i srebra, a od dragog kamenja Nenad Sovilj koristio je isključivo crni oniks i gorski kristal. Upravo je odsustvo smole te korištenje isključivo dragog kamenja i plemenitih kovina snažan transformacijski element Soviljeva rada, čime umjetnik najavljuje prekretnicu na svojem putu, koji za njega predstavlja sve veću usmjerenost istraživanju plemenitih metala i dragog kamenja u njegovu umjetničkom izražavanju.

image
MLADEN SARIC/

Kolekcija Phoenix nazvana je prema mitološkoj ptici koja život završava samozapaljenjem u plamenu stvarajući novi iz vlastitog pepela.

image
MLADEN SARIC/

Phoenix simbolizira besmrtnost, vječni život i Sunce izmjenom ciklusa na temelju vlastite odluke i pomoću unutarnje božanske snage vatrene iskre života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:44