MATERIJAL KOJI IMA "ONO NEŠTO"

Pluto, funkcionalan materijal s puno osobnosti

 

U potrazi ste za predmetima i materijalima koji će dati vašem prostoru "ono nešto" što će ga učiniti posebnim i upečatljivim? Neka taj materijal bude pluto!

Suptilna tekstura plutenih predmeta i topla prirodna boja pluta uklopit će se s lakoćom u svaki stil uređenja, a odličan je izbor za domove u kojima razigrana djeca trče okolo jer je riječ o mekanom materijalu koji se lako čisti. Niste sigurni za koje elemente uređenja odabrati upravo plutene primjerke? Evo naših prijedloga:




Otoman ili stolac

Dodate li pluteni stolac ili tabure u svoj dnevni boravak ubrzo ćete otkrit da više bez njega jednostavno ne možete! Kada se zavalite u kauč s kokicama i omiljenom serijom na televiziji naslonite noge na svoj udobni pluteni tabure i uživanje može početi. Kako bi se dodatno istaknuo u prostoru kombinirajte ga sa svijetlim tepihom.


Rasvjeta

Rasvjetna tijela sa sjenilima od pluta sve su impresivnija, a predstavljaju dobrodošlu promjenu od uobičajenih metalnih visilica. Pluto dodaje mekoću izgledu cijelog rasvjetnog tijela, a rezultat je privlačan prizor koji oduševljava.


Površina stola ili klupe

Postavite li debelu ploču od pluta kao površinu svog radnog stola stvorit ćete udobnije uvjete za rad za računalom jer će meko pluto biti puno nježnije za vaše zglobove. S plutom možete unijeti i malo topline u vaš ulazni hodnik u obliku elegantne klupe od pluta.



Obavijesna ploča

Pluto ploča na zidu već je odavno nezamjenjiva kao praktična površina za pričvršćivanje bilješki, inspirativnih fotografija i uspomena, a besprijekorno će se uklopiti u minimalističke ili pak industrijski uređene prostore. Izrežite pluto u kreativne oblike ili pak kombinirajte manje okrugle pluto podmetače kako biste stvorili svoju kreativnu obavijesnu ploču.



Blagovaonski stol i stolice

Pluto je nenametljiv, a zanimljiv materijal koji bez ustručavanja možete odabrati kao glavnu točku fokusa u prostoriji. Osim što je održiv i lako se održava, doista izgleda atraktivno. Uložite u kvalitetne komade od pluta i nećete požaliti.


Pluteni podmetači

Niste spremni za velika ulaganja, a želite isprobati plutene predmete kao dio uređenja? Nabavite onda plutene podmetače za kuhinju i blagovaonicu te tako unesite u prostor suptilnu teksturu ovog dojmljivog materijala.

Izvor: Freshome

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 04:35