Movember

Podrška udruzi Hrvatska liga protiv raka prostate: Oni su agenti s brkovima. I imaju važnu poruku

Akcija je popraćena dizajniranim izlozima i kampanjom na društvenim mrežama
 Remax centar nekretnina
Mjesec je borbe protiv raka prostate. Akciji poznatoj i kao ‘Movember‘ priključili su se i agenti Remax Centra nekretnina

Svakog studenoga, međunarodni pokret Movember stavlja u primarni fokus muško zdravlje te poziva sve muškarce da puste brkove radi širenja svijesti o bolestima specifičnima upravo za ovaj spol, a jedna od njih je rak prostate.

Na društvenim mrežama može se vidjeti akcija Remax Centra nekretnina, čiji agenti su ovog mjeseca u znak sudjelovanja u ovom pokretu puštali brkove. Dodatna posebnost akcije je bio izbor najboljeg brka, te je u ovoj kategoriji pobijedio agent iz njihova zagrebačkog ureda, Mijo Radovčić.

Dodatna posebnost bio je izbor najboljeg brka, a pobijedio je agent iz njihova zagrebačkog ureda, Mijo Radovčić

Pobjednike su izabrali i po uredima pa je tako u Rijeci titulu najboljeg brka osvojio Gabrijel Peroli, u Opatiji Filip Ravnić, u Crikvenici Gordan Butković, u Poreču Ivan Legović i u Puli Nedžad Salihović. Akciju su dodatno popratili specijalno dizajniranim izlozima u kojima su odaslali važne poruke u cilju promicanja Movember pokreta, te kampanjom na društvenim mrežama sa sloganom "Najbolji si agent u gradu jer nosiš brkove i bradu".

Movember je proizašao iz ideje koja je 2003. godine sinula četvorici momaka iz Melbournea u Australiji. Oni su željeli nagovoriti ukupno 30 muškaraca da u studenome puste brkove radi podizanja svijesti okoline na rak prostate. Skovali su naziv Movember spajajući riječi “moustache” (brk) i “November” (studeni) vjerojatno ne sluteći da će njihova dosjetka postati svjetski fenomen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:04