Niko kao Niko

Pogledajte dodjelu nagrada za najbolja arhitektonska ostvarenja 2022. godine ispred Francuskog paviljona

 RONALD GORSIC/CROPIX
Na izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2022. godini prijavljeno je 67 radova: 58 ostvarenja i 9 publicističkih i nakladničkih radova

Ispred Francuskog paviljona u Zagrebu jučer su dodijeljene nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) za 2022. godinu. Dodjela je prošla u znaku "niko kao Niko" jer je nagrada za životno djelo dodijeljena arhitektu akademiku Nikoli Bašiću.

image

Nikola Bašić

RONALD GORSIC/CROPIX
image

Predsjednik UHA-e Roman Šilje i laureat Nikola Basić

RONALD GORSIC/CROPIX

Nagradu ‘Viktor Kovačić‘ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2022. godini dobio je Davor Bušnja za JAŠIONICU * ZK odjel Općinskoga građanskog suda u Zagrebu (OGSZG) – Gruntovnicu.

image

Davor Bušnja

RONALD GORSIC/CROPIX

Nagradu ‘Drago Galić’ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2022. godini dobio je Nikola Fabijanić za Kuću na Pećini.

image

Nikola Filipović

RONALD GORSIC/CROPIX

Nagrada ‘Bernardo Bernardi’ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2022. godini dodijeljena je Emilu Jurcanu za Rekonstrukciju rimskog kazališta u Puli.

image

Emil Jurcan

RONALD GORSIC/CROPIX

Nagrada ‘Neven Šegvić’ za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2022. godini dodijeljena je Ani Dani Beroš, Tamari Bjažić Klarin, Vedranu Duplančiću, Sabini Sabljić i Nikoli Škariću za dokumentarni serijal Čovjek i prostor.

image

Ana Dana Beroš, Tamara Bajžić Klarin, Vedran Duplančić, Sabina Sabljić, Nikola Skarić

RONALD GORSIC/CROPIX

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2022. godini prijavljeno je 67 radova: 58 ostvarenja i 9 publicističkih i nakladničkih radova.

Održana je i izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2022. godini.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Iva Letilović, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

image

Predgovor nagradi za životno djelo održao je dogradonačelnik Luka Korlaet. Na slici i voditelji UHA-e, članovi žirija

RONALD GORSIC/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:57