ODUŠEVLJEN DOLOMITIMA

Pogledajte ekstravagantnu novu kuću Elona Muska u talijanskim Alpama

 /SHUTTERSTOCK
Estetika kuće podsjeća na onu koja daje oblik oštrim linijama Cybertrucka

Prije nekoliko godina Elon Musk bio je oduševljen Dolomitima u Italiji pa je počeo razmišljati o izgradnji vile u Trentino-Alto Adigeu i zatražiti prijedlog dizajna od studija BlueArch, prenosi Domus. Studio su 2000. godine osnovali Alessandro Costanza i Alberto Montesi, a specijaliziran je za inovativne i ekstra-luksuzne projekate.

Estetika kuće podsjeća na onu koja daje oblik oštrim linijama Cybertrucka, a početni koncept projekta bio bi inspiriran Costanzinim snom o kornjačinom oklopu koji je eksplodirao.

image
Bluearch studio
image
Bluearch studio

Vila, površine 798 četvornih metara, sastojat će se od dvije podzemne etaže, tri nadzemne i četvrtastog krova. Sadržavat će 15 spavaćih soba i pripadajućih kupaonica, dnevni boravak s velikim kaminima, podrum i spa. Na katu će također biti prostor koji se može uvlačiti i viseći infinity bazen dug 98 metara.

image
Bluearch studio

Dok se projekt razvijao, prodano je zemljište u San Cassiano u Badiji od 3994 četvornih metara na koje se isprva činilo da je Musk ciljao, no budući da je tajkun i dalje bio zainteresiran za realizaciju građevine, pretraživano je još jedno strogo povjerljivo područje. Ali kad se pročulo da ga zanima područje, cijena zemljišta u San Cassianu u Badiji, baš poput kornjače iz Constanceina sna, eksplodirala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 23:47