ODLIČNE IDEJE

Pogledajte kako možete uklopiti antikni drveni namještaj u suvremeno uređenje

 BRIE WILLIAMS/
Odmaknite se od izvorne svrhe predmeta i pronađite kreativne načine ukrašavanja drvenim namještajem

Drveni namještaj daje karakter blagovaonicama, spavaćim sobama i dnevnim boravcima, ali također može predstavljati nezgodnu dizajnersku dilemu. Tamne boje i nezgrapne oblike može biti teško integrirati u šarenije ili suvremenije interijere. Bez obzira radi li se o obiteljskom nasljeđu ili vintage komadu koju ste nabavili po povoljnoj cijeni, kada je u pitanju uređenje s drvenim namještajem sve je u postizanju ravnoteže. Uklopite drvene blagovaonske stolove, komode, ormariće u svoj postojeći dekor uz pravu kombinaciju boja, tekstura i stilova. Iskoristite ove savjete o tome kako dekorirati dom antiknim drvenim namještajem.

image
BRIE WILLIAMS/

1. Stari drveni namještaj na nove načine

Odmaknite se od izvorne svrhe predmeta i pronađite kreativne načine ukrašavanja drvenim namještajem. Ako je vaša spavaća soba već u potpunosti namještena, na primjer, starinska komoda za odjeću može postati prostor za posluživanje pića ili kao spremište posuđa u blagovaonici. Drveni noćni ormarići mogu biti pomoćni stolovi u dnevnoj sobi ili prostor za odlaganje u ulaznom prostoru.

image
BRIAN ANDERSON

2. Okružite drveni namještaj drugim antiknim dodatcima

Uronite u starinski stil drvenog namještaja dodavajući druge vintage komade. Okružite starinski stol sa stolicama koje imaju isti takav šarm ili izložite prikupljeno posuđe od svoji predaka. Slobodno kombinirajte drveni namještaj iz različitih razdoblja ili u različitim stilovima; antikni izgled povezat će asortiman komada.

image
DAVID A LAND

3. Zavolite namještaj od tamnog drveta

U potpuno bijeloj sobi namještaj od tamnog drva može izgledati neumjesno. Umjesto da pokušate uravnotežiti ovu tamnu točku u interijeru s prozračnim bojama, prihvatite tu paletu tamnih boja u potpunosti. U spavaćoj sobi pokušajte kombinirati tamni drveni namještaj sa zidovima u sivoj boji kako biste stvorili ugodan i skladan prostor. Uklopite i male doze bijele boje kako biste izbjegli pretjerano tmuran izgled.

image
I2I PHOTOGRAPHY/MAX KIM-BEE

4. Kombinirajte drveni namještaj u raznim tonovima

Ako niste sigurni koju ćete boju upariti s drvenim namještajem, ostali tonovi drva općenito su siguran izbor. Obrade od drveta često imaju podloge koje izgledaju žućkasto, narančasto, crveno, plavo-sivo ili tamno smeđe. Dekorirajte s namještajem koji imaju sličan podton, čak i ako je završna obrada puno svjetlija ili tamnija.

image
LAURA MOSS

5. Spojite drveni namještaj s obojanim komadima

Dekoracija spavaće sobe namještajem od tamnog drveta zahtijeva pažljive kombinacije. Ako ste naslijedili komplet drvenog namještaja iz spavaće sobe, odaberite jedan istaknuti komad, poput kreveta ili komode, koji ćete zadržati u sobi, a ostatak možete staviti u prostor druge sobe ili neželjene dijelove pokloniti nekome. Zatim uravnotežite tamno drvo s odabirom obojenih ili metalnih završnih obloga za ostale dijelove namještaja u spavaćoj sobi.

image
BRIE WILLIAMS/

6. Šareni naglasci

Dodajte šarene detalje kako biste pokazali svoju osobnost prilikom ukrašavanja drvenim namještajem. Odlučite se za neuobičajenu posteljinu ili slike u spavaćoj sobi koje ćete kombinirati s namještajem. Stolne svjetiljke, vaze i svijećnjaci u bojama također mogu pomoći razveseliti namještaj od tamnog drveta. Opet, potražite podton drveta kako biste ispravno donijeli odluku o bojama.

image
ADAM ALBRIGHT/

7. Drveni namještaj obojite svježom bojom

Ako zaista ne možete postići da se završna obrada od tamnog drva uklopi savršeno u vaš prostor razmislite o bojanju pojedinih komada u drugu boju. Idite na sigurno s neutralnom nijansom koja se stapa s tradicionalnim izgledom ili odaberite hrabru boju kako biste doista istaknuli detalje. Za dodatno uređenje namještaja zamijenite postojeće ručkice modernijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 22:42