URADI SAM

POKLON I DEKORACIJA Staklenka na 10 neodoljivo jednostavnih načina

Staklenke su preuzele uradi sam scenu, i to za sva godišnja doba. Ipak, čini nam se kako je ovo božićno razdoblje najkreativnije.

Što pokloniti ovog Božića i kako ukrasiti dom? Ovo su vjerojatno dva najčešća pitanja ljubitelja uradi sam projekata. Definitivno uzmite staklenke kao jednu od opcija. Možete ih ukrasiti na milijun načina koji će razveseliti i vaš dom i vaše najmilije.

Ako započnete potragu na Pinterestu, naići ćete na mnoštvo ideja za božićno ukrašavanje staklenki. I sve su genijalne - od prve do zadnje. Mi smo izdvojili deset najjednostavnijih i najefektnijih.

Božićni gradić u staklenci

Potrebno:
- crna akrilna boja
- papir i olovka
- svijeća

Dakle, postupak je jednostavan. Izrežite bijeli papir željene duljine i širine. Olovkom nacrtajte grad, umetnite papir u staklenku i crnom akrilnom bojom na vanjsku stranu staklenke precrtajte gradić. Na kraju stavite svijeću, upalite je i uživajte u ugođaju. Detaljne upute za izradu možete pogledati i na blogu Shabby Art Boutique.

Terarij za božićne kolačiće

Jedna od najsimpatičnijih ideja ovog Božića dolazi u obliku malog slatkog doma za božićne kolačiće. Razveselite dajte mašti na volju i uredite staklenku oko oblika božićnog kolačića. Ovaj je poklon idealan - za bilo koga.

Čarolija u staklenkama

I to ona prava u obliku toplih neizostavnih lampica. Jednostavno napunite staklenke lampicama, uključite ih, pogasite sva ostala svjetla i uživajte u ugođaju.

Božićna mirisna svijeća

Potrebno:
- parafinski vosak
- fitilj za svijeću
- omiljeno eterično ulje
- trakica ili špaga
- grančice bora po želji

Rastopite parafinski vosak u starom loncu i dodajte mu nekoliko kapi željenog eteričnog ulja. Kada se rastopio ulijte ga u staklenku u isto vrijeme pridržavajući fitilj. Za kraj ukrasite staklenku trakicom ili špagom i grančicama. Dodatan savjet: ako želite svijeću u boji, zajedno s voskom rastopite pastelu u željenoj boji.

Rustikalni i minimalistički stil u jednom

Potrebno:
- bijela boja
- špaga
- grančice od bora

Pobojajte staklenku u bijelo i ostavite je da se osuši. Kada se staklenka u potpunosti osušila, na vrh postavite špagu, a nju grančice od bora. Dobit ćete simpatičnu božićnu dekoraciju koja ima dašak rustikalnog, a zapravo je jednostavna i minimalistička. Dodatan savjet: ostavite na staklenci tragove kista kako bi izgledala efektnije.

Staklenka Rudolf za najmlađe

Potrebno:
- crveni, crni i bijeli filc
- žica obložena smeđom tkaninom

Izrežite crveni, bijeli i crni filc tako da dobijete oči i nos. Sve zalijepite za staklenku, a vrh omotajte žicom obloženom smeđom tkaninom tako da na vrhu ostanu Rudolfovi rogovi. Svakako pazite da krajeve žice dobro presavinete ili obložite tkaninom kako se mališani ne bi porezali. Ako nemate žicu, dobra alternativa su i rogovi od smeđem flica.

Borić od staklenki

Potrebno:
- 6 staklenki
- veće i manje kuglice za bor
- lampice ili nanizane perlice
- zvijezda po želji

Napunite staklenke kuglicama za bor. Posložite ih tako da su na dnu tri, zatim dvije te na vrhu jedna staklenka. Za poklopce pričvrstite (zalijepite) lampice ili nanizane perlice kao na slici. Na vrh pričvrstite zvijezdu i to je to, imate svoje originalno simpatično božićno drvce. Ova je dekoracija idealna za male interijere.

"Zamrznuti" držač za svijeću

Potrebno:
- hobby ljepilo
- umjetni snijeg
- mala svijeća
- vrpca ili špaga
- umjetne grančice

Pripremite umjetni snijeg na kartonskoj površini tolikih dimenzija da možete po površini punim krugom zakotrljati staklenku. Zatim na cijelu površinu staklenke nanesite ljepilo (najbolje je da to napravite kistom ili spužvicom), a onda je uvaljajte u snijeg. Ostavite staklenku da se osuši, a onda na nju dodajte vrpcu i grančice po izboru.

Pletene staklenke

Potrebno:
- bijela vuna i igle za pletenje

Ove predivne pletene staklenke mogu poslužiti za tople napitke ili kao dekoracija u dnevnom boravku i sobi. Ako ste spretni s iglama za pletenje i s vunom, ovdje pogledajte detaljne upute za izradu ovog simpatičnog pletenog kaputića.

Snježni projekt

Potrebno:
- bijela i plava akrilna boja
- trakica
- zvončići

Razrijedite malo tamno plave i bijele akrilne boje. Prvo obojite staklenku i ostavite da se u potpunosti osuši. Zatim olovkom skicirajte jednostavne pahuljice, uzmite tanki kist i nacrtajte pahuljice prema skicama. Na kraju dodajte vrpcu za koju ste prethodno pričvrstili zvončiće, i to je to, vaš snježni projekt je gotov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 13:12