DECENTNI, ALI EFEKTNI DETALJI

Police obložene drvom

 

Police ugrađene u zid, ormar ili kuhinjski otok predstavljaju praktičan dodatni prostor za odlaganje predmeta i njihovo smisleno izlaganje pogledima, a kako bi se njihova površina dodatno istaknula možete ih obložiti drvenim daskama koje će svojom toplom bojom stvoriti izvrstan kontrast svijetlim površinama zidova i namještaja.

Dizajnerskog izgleda, drvom obložene police predstavljaju jednostavan način kako malo "začiniti" prostor i učiniti ga vizualno zanimljivijim. Ovakav pristup možete primijeniti na većoj površini pa ugraditi drvene police u samu zidnu nišu svijetle ili neutralne boje. Svijetlo ili pak drvo boje konjaka izgledat će izvrsno uz bilo koju boju zida, a služit će kao savršena pozadina za vaše umjetnine, skulpture, najdraže knjige, ploče i fotografije. No, ovakve police nisu rezervirane samo za dnevne boravke, kutke za čitanje ili urede.

Naime, drvom obložene police izgledaju odlično i u kuhinji, pogotovo ako su još dodatno osvijetljene skrivenom rasvjetom. Osim na zidu, ovakve police mogu se nalaziti i u sklopu kuhinjskog otoka, a idealno su mjesto za pospremanje kuharica i kuhinjskih pomagala interesantnog izgleda poput, primjerice, mužara.

Osim što ih možete ugraditi u zid, ovakve police možete učiniti i dijelom većeg ormara, a posebno će efektno izgledati u kombinaciji s bijelim frontama ostatka ormara. Kako vam se čine ovi primjeri drvom obloženih polica koje na suptilan način privlače pozornost i čine prostor elegantnim?

Izvor: Contemporist

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. ožujak 2024 07:32