NOVI TRENDOVI

Popularni brend Etsy tvrdi da su ovo stilovi u uređenju koji vladaju ovom godinom

 /SHUTTERSTOCK
Etsy je objavio svoj godišnji Vodič za trendove u uređenju doma, i ovo je 6 trendova na koje se oni klade za 2021.

Već smo skoro na polovici travnja, tako da u svijetu dizajna to, naravno, znači da je krajnje vrijeme da se donesu neki osnovni zaključci o trendovima koji vladaju i vladat će ovom godinom. Naravno, svašta se još može dogoditi do kraja godine. Međutim, kad se veliki brendovi pojave s nekim predviđanjima obično morate svratiti pozornost na to.

U tu svrhu, Etsy je objavio svoj godišnji Vodič za trendove u uređenju doma. Imitira li umjetnost život ili život oponaša umjetnost? U svakom slučaju, nakon godinu dana kada su mnogi od nas proveli više vremena kući nego ikad, nije iznenađenje da mnogi od ovih trendova govore o cjelodnevnim odnosima s našim prostorima. Ovih šest trendova je ono na što se Etsy kladi za 2021. godinu, a možda je jedan ili više njih upravo ono što vašem prostoru treba da započne nešto novo ovog proljeća

image
Etsy

Sedra

Još u listopadu 2020. sedre su proglašene novim mramorom, a očito se Etsy s time slaže i ima podatke koji to potkrepljuju. Broj pretraživanja za "sedrenim predmetima" porastao je za 211%, a kupci posebno ciljaju na stolove. Nedavno zanimanje za ovaj neutralni i izdržljivi kamen možda ima neke veze s tim koliko je topli minimalizam postao popularan stil ukrašavanja; sedra se uklapa upravo u ovu estetiku.

image
Etsy

Valovit, vrckav i zavojit dekor

Ljudi definitivno u poljednje vrijeme traže više hirovitosti što se tiče opremanja i uređenja. Valovi i zavojiti detalji počeli su se uvlačiti u siluete namještaja, okvire zrcala, svijećnjaka i samih svijeća, a Etsy ima nevjerojatne brojeve koji to dokazuju. Pretrage za "valovitim svijećama" povećane su za 28.236%, a za "valovita zrcala" za 5.296%. S takvim brojevima ovaj trend ne pokazuje znakove usporavanja za 2021. godinu.

image
Etsy

Privatno utočište

- Važnije je nego ikad pronaći trenutke opuštanja, a kupci se sklanjaju u vlastite domove stvarajući umirujuća utočišta bez stresa - kaže Dayna Isom Johnson, stručnjakinja za trendove u Etsyju. Prema Johnsonu, stvaranje atmosfere nalik toplicama u kadi jedan je od popularnih načina opuštanja; Etsy je zabilježio porast od 7.466 % pretraživanja za "snopove od eukaliptusa", porast od 212% u pretraživanju za "kupke za kadu" i porast od 120 % u pretraživanju za "vafel rebrastim ručnicima".

- Kupci također dodaju više zelenila u svoje prostore kao način za promicanje mira i povezivanje s prirodom - kaže Isom Johnson. - Zapravo maslinu nazivamo novom hit biljkom- već smo vidjeli porast pretraživanja za "masline" za 269 %, a broj pretraživanja za "umjetne masline" za 896%.

image
Etsy

Uzorci kvadratića

Prošle godine predviđen je povratak kvadratića, puno prije nego što je "Queen‘s Gambit" olujno obuzeo svijet i obnovio zanimanje za šahove, uključujući i igraću ploču s trendovskim uzorkom. Kvadratići su se počeli pojavljivati posvuda, od prostirki i jastuka do kuhinjskih ručnika i podmetača. U posljednje vrijeme se ovaj motiv prebacio na neutralni teritorij, premda sa suptilnijim bojama.

I Etsyjevi brojevi prilično su upečatljivi; pretraživanja za „otiske s kvadratićima” unutar kategorije za dom i život skočila su 889% s velikim dijelom fokusa na tekstilu, uključujući posteljinu, poplune, prostirke i jastuke.

image
Etsy

Motivi gljiva

Fokusirajući se na sveprisutnost lampi s gljivama, skoro pa nitko nije predvidio ovaj trend. Prema Etsyju, gljive se probijaju iz svijeta wellnessa u uređenje doma. Ovaj motiv vuče korijene iz retro slika 60-ih i 70-ih, ali ovog puta gljive su definitivno modernije i često monotone. Etsy pretraživanja za "svjetiljkama s gljivama" porasla su za 371%, ali što je još zanimljivije: zabilježeno je 902% povećanje pretraživanja za "jastuke i jastučnice s gljivama".

image
Lauren Kolyn

Japandi

Prilično je lako zaljubiti se u ovu modernu kombinaciju stilova pod nazivom Japandi; u biti je to ugodna, minimalistička estetika koja spaja najbolje japanske i skandinavske interijere: jednostavno svijetlo drvo, topla bjelina i opušten stil općenito. - Na Etsyju je zabilježeno 172% povećanje pretraživanja za" japanski dekor " i 55% povećanje pretraživanja za" skandinavski dekor - kaže Isom Johnson. Preporučuje spajanje toplih nijansi drveta s kontrastnim neutralnim bojama kako bi se dobio ovaj izgled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 19:57