BEZVREMENSKI

Popularni stolci iz Rey kolekcije sada su dobili novo ruho u osvježavajućim bojama

 HAY
Osvježavajuće nijanse poput duboke plave, mint zelene i grimizno crvene proširuju klasičnu kolekciju

Već pet desetljeća, predivno zaobljeni stolci Bruna Reya bili su vrlo traženi kolekcionarski predmeti. Poznati po prepoznatljivoj konstrukciji bez vijaka i razigranoj silueti, stolici Rey postali je apsolutni hit kada ih je švicarski industrijski dizajner kreirao 1971. Zahvaljujući njihovoj trajnoj popularnosti, HAY je sada ostvario suradnju s proizvođačem namještaja Dietiker kako bi s poštovanjem ponovno osmislili cijelu Rey kolekciju u potpuno novim bojama.

image
HAY
image
HAY

Osvježavajuće nijanse poput duboke plave, mint zelene i grimizno crvene proširuju klasičnu kolekciju koja uključuje legendarne stolce, taburee, stolić za kavu i blagovaonski stol. Ipak, oni koji su vjerni izvornim detaljima se ne trebaju brinuti — originalne završne obrade poput prirodne bukve još uvijek su dostupni. Iako su dimenzije malo izmijenjene kako bi se bolje prilagodile modernom životu, ključni elementi dizajna ostaju isti.

image
HAY
image
HAY
image
HAY

Stolac Rey nije bilo potrebno previše ažurirati jer je uvijek bio savršen. Zhvaljujući nebrojenim eksperimentima Brune Reya, drveni okvir stolca je izvanredno pričvršćen za sjedalo pomoću nosača od tlačno lijevanog aluminija i bez vijaka. Ovaj tada revolucionarni mehanizam zaslužan je za iznimnu čvrstoću stolice i prepoznatljiv lebdeći izgled. Osim toga, lako se može složiti kako bi se povećao prostor.

image
HAY

Od samog početka, stolica Rey nudila se s tapeciranim sjedalom za dodatnu udobnost, a to je i danas opcija. Minimalističke, monokromatske presvlake vjerne su Reyevoj viziji, koja je poznata kao dobro uravnotežena mješavina oblika i funkcije. Taj bezvremenski princip dizajna upravo je razlog zašto su njegove kreacije najprodavanije više od 50 godina. Kako za sada stvari stoje izgleda da nikada neće izaći iz mode, stoga samo naprijed i kupite jedan (ili komplet) za sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 15:42