INOVACIJA NA TRŽIŠTU

Porculanske ploče su hit u interijerima - elegantne, sofisticirane i toliko čvrste da na njih možete staviti vreli lonac ili tavu

 IVERPAN
Iznimna otpornost i atraktivan izgled njihov su glavni adut, a veliki izbor porculanskih ploča možete pronaći u Iverpanu

Jedan od trenutačno najpopularnijih i najizdržljivijih materijala koji se koristi u uređenju interijera su porculanske ploče. Sofisticirane i elegantne, s dekorima koji vjerno repliciraju mramor i kamen, savršen su izbor za arhitekte, dizajnere interijera, ali i investitore. Porculanske ploče novost su u ponudi Iverpana, a može ih se koristiti na raznim mjestima u domu.

image
IVERPAN
image
IVERPAN
image
IVERPAN

U interijerima, idealne su za kuhinjske radne ploče, zidne obloge, podne obloge, fronte namještaja i oblaganje kamina. U eksterijerima se mogu koristiti za površine oko bazena, terase, ljetne kuhinje i ventilirane fasade.

Prednost im je što se lako čiste pa su odličan izbor za kuhinje i kupaonice. Za čišćenje je dovoljna samo mokra krpa i sapunica.

image
IVERPAN
image
IVERPAN
image
IVERPAN

U čemu je tajna kvalitete porculanskih ploča? Porculan je vrsta keramike, a razlika je u kvaliteti sirovina od kojih se ploče izrađuju. Kod porculanskih ploča se koristi mješavina materijala iznimne čistoće poput gline, feldspata, amorfnog i kristalnog silicija, anorganskih pigmenata te vezivnih smola, dok je kod keramike dozvoljena određena količina nečistoća. Ploče nakon prešanja prolaze postupak vitrifikacije, odnosno naglog zagrijavanja površine na temperaturi od 1250 C° do 1350 C° čime površina ploče postaje neporozna i iznimno otporna.

image
IVERPAN
image
IVERPAN
image
IVERPAN

Što to znači u praksi? Primjerice, da možete direktno s plinske ploče postaviti vrući lonac ili tavu na radnu površinu bez straha od puknuća ili vidljivih izgorenih mrlja. Porculan odlično podnosi visoke temperature i temperaturne šokove.

image
IVERPAN
image
IVERPAN
image
IVERPAN

Velika prednost su i njihova antibakterijska svojstva te glatkoća. Što se tiče tvrdoće, na njima možete rezati hranu, primjerice meso, kruh, povrće i voće... Jedini je uvjet da nož nije veće tvrdoće od površine, odnosno keramički.

Osim za interijere, porculanske ploče su odlične i za eksterijere.

image
IVERPAN
image
IVERPAN
image
IVERPAN

One su UV otporne, što znači da ne blijede i ne gube boju prilikom trajne izloženosti izravnoj sunčevoj svjetlosti. Iznimna čvrstoća površine čini porculan ekstremno otpornim na ogrebotine i habanje kod pješačkih zona, što omogućuje korištenje porculanskih ploča u područjima koja su vrlo frekventna poput ureda, trgovina, kafića i sl.

image
IVERPAN
image
IVERPAN

Još jedna njihova dobra osobina je zanemariva razina upijanja vode (manje od 0,5% volumena). To znači da se porculanske ploče neće oštetiti od vlage, niti se odvojiti ako su uronjene u bilo koju vrstu tekućine i na duži vremenski period. Idealne su za često vlažne prostore poput balkona, trijemova, terasa, šetnica i bazena. Otporne su na niske temperature i zamrzavanje, a uz pravilno postavljanje neće se saviti ili puknuti uslijed velikih temperaturnih razlika. Zato se mogu koristiti kao vanjski zidovi zgrada ili ventilirane fasade.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Iverpanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:02