Nećete pogriješiti

Povoljan je, lako se čisti i odiše elegancijom: Omiljeni materijal odličan je izbor za ulazna vrata

 INOTHERM
Izborom pravih materijala, boja, tekstura i zaštite, postaju dovršena cjelina koja će objektu podariti jedinstveni izgled

Ulazna vrata su najznačajniji element pročelja kuće. Štite nas od nepredvidivih vremenskih uvjeta, a osim toga predstavljaju zvučnu izolaciju od vanjske buke. Granična su točka između doma i vanjskog svijeta te puno govore o vlasniku, njegovom odnosu prema estetici i vrijednostima koje mu simbolizira dom. Ona su danas ogledalo doma te kao takva trebaju biti vizualno prilagođena vanjskom izgledu kuće, funkcionalna, otporna te jednostavna za čišćenje.

Izborom pravih materijala, boja, tekstura i zaštite, postaju dovršena cjelina koja će objektu podariti jedinstveni izgled.

Ipak, nije jednostavno odabrati vrata iz snova jer pritom trebamo razmišljati o konstrukciji, dimenzijama, boji, materijalu, detaljima i drugim bitnim značajkama. Vrlo rijetko na jednim već proizvedenim vratima možemo pronaći baš sve što nam se sviđa pa se kod mnogih prilikom kupnje javljaju razne dileme.

No, zašto biste se mučili pri kupnji standardiziranih ulaznih vrata kada na svom računalu bez poteškoća možete sami dizajnirati vrata baš po vašoj mjeri i to iz udobnosti svog naslonjača?

Obiteljska firma Inotherm izrađuje ih po mjeri već četvrt stoljeća, a godišnje proizvedu oko 32.000 unikatnih ulaznih vrata koja prikazuju osobnu viziju i želje naručitelja. Upravo su ih bogato iskustvo i predanost ispunjavanju osobnih vizija stranaka doveli do izrade konfiguratora kojim svatko može u potpunosti dizajnirati svoja vrata iz snova.

Izaberite između više od 400 različitih osnovnih modela koji vam daju šarolike mogućnosti - od modernističke minimalističke elegancije pa do tradicionalnog raskoša. Na raspolaganju također imate klasične, moderne, ekstravagantne i popularne modele, a inspiraciju potražite u Inotherm katalogu. Ipak, prije nego se upustite u taj pothvat, informirajte se kako da spretno uparite ulazna vrata s ostatkom vašeg doma:

Materijalom definirajte dojam

image
INOTHERM

Prvi korak je svakako odabir materijala koji će definirati unutarnju i vanjsku atmosferu objekta. Želite li ostaviti dojam visokog luksuza, puno drvo uvijek je dobar izbor. Ako vas, pak, brine sigurnost doma, u tom slučaju se odlučite za ojačanu čeličnu konstrukciju. Imajte pritom na umu da je sigurnosna razina tih vrata tek neznatno viša od drugih materijala, a trošak znatno veći. Naime, osim što ćete ojačanu strukturu skupo platiti, tu je i problem kratkog vijeka trajanja čelika zbog izloženosti vremenskim nepogodama. Aluminij je, s druge strane, povoljnije rješenje te predstavlja odličnu ravnotežu između izvanredne otpornosti i bezvremenske elegancije kojoj teži svaki dom. Ljubitelji dugotrajnosti i lakog održavanja neće pogriješiti ako odaberu ulazna vrata izrađena od ovog materijala.

Nezaobilazni stakleni detalji

Materijal je bitan, no detalji su presudni za stvaranje pristupačnog doma. Da biste to postigli, vrata stilski dopunite elegantnim emajliranim dekorativnim staklima koja imaju estetsku ulogu, a također pružaju toplinsku i zvučnu izolaciju. Inotherm u ponudi ima prozirna, tonirana tehnikom parsol te uvijek popularna satinirana stakla.

image
INOTHERM

Kako bi ulazna vrata u potpunosti odražavala vaš osobni stil, na raspolaganju vam je i bogat izbor motiva, a za romantičare, tu su rustikalna vitraj stakla te obojena emajlirana stakla. Za one s raskošnim interijerom, postoji mogućnost ukrašavanja ulaznih vrata čudesnim Swarovski kristalima.

Boja kao refleksija stila

Važan element u dizajniranju vrata je i boja koja zaokružuje cijeli izgled, ali i povećava vrijednost doma. Prema istraživanjima, kuće s crnim, pastelno zelenim i plavim vratima prodaju po većim cijenama. Prema istoj studiji, tamna vrata, primjerice, povećavaju vrijednost nekretnine za otprilike $6,449, što je oko 50.000 kuna.

image
INOTHERM

Poželjno je i da dizajn prati stil interijera doma kako bi sve skladno funkcioniralo. Objekti tradicionalnog izgleda dolaze s drvenim vratima reljefnih motiva u pastelnoj ili boji tamnog drveta. Suvremenim minimalističkim građevinama, pak, lijepo pristaju neostakljena vrata potpuno ravne površine metalnih nijansi jer odaju dojam zida i lijepo se stapaju s neupadljivom elegancijom modernih objekata. U Inothermu na raspolaganju imate mat i sjajne boje, strukturne i metalne tonove, rustikalne drvne i dekorativne dekore. Napredna tehnologija kojom Inotherm izrađuje imitacije drvenih dekora omogućuje i da aluminijska ulazna vrata presvučete u boje te uzorke drva, što povećava dojam dobrodošlice. Ako ste po naravi odvažni i vaš trenutačni izgled kuće to potvrđuje, u tom slučaju pogledajte višerazinske modele iz serije EXCLUSIV 3D.

Estetski usavršena ručka

Ručke imaju brojne funkcionalne karakteristike, a predstavljaju i značajan estetski element vratnog krila. Dolaze u različitim veličinama, a mogu biti okrugle, četverokutne i polukružne. Isto tako, neke su presvučene u RAL boje ili drveni dekor te sakrivene u krilo vrata. Jednako kao materijal, i njih treba uklopiti s dizajnom vrata te unutrašnjosti doma. Oble i zakrivljene ručke pristaju tradicionalnom uređenju, dok ravne ili skrivene odgovaraju modernim arhitekturama.

image
INOTHERM

Skrivena ručka predstavlja jako popularan model jer sadrži čitač otisaka prstiju ili LED osvjetljenje ručke. Ovaj model, osim estetske, ima i funkcionalnu ulogu jer ćete u tami lakše vidjeti gdje se nalazi ručka ili čitač otisaka prstiju. Dostupne su u Inothermu, a osim njih, u ponudi imaju veliki izbor kvalitetnih te estetski usavršenih ručki od cinkove slitine i nehrđajućeg čelika.

Pametan dom, pametna vrata

Estetika je prva stvar koju ćemo opaziti kod ulaznih vrata, ali ipak je najvažnije da zadovoljavaju kriterij sigurnosti. Posebice kod luksuznih domova koje su ispunjene nadasve vrijednim kućanskim elementima. Ovisno o tome za kolikom razinom zaštite tragate, obavezno obratite pozornost na vrstu mehanizma kojom ćete zaključavati i otključavati vrata.

image
INOTHERM

U Inothermu je dostupan novi pametni sustav otvaranja i zaključavanja vrata - INOSMART, poseban dodatak koji na napredan način spaja estetiku, funkcionalnost i beskompromisnu sigurnost. U jednom su uređaju objedinjene tri mogućnosti otvaranja koje možete nadzirati putem aplikacije na svom pametnom telefonu. Vrata možete otvarati biometrijskim čitačem otisaka prstiju, tipkovnicom pomoću numeričkog koda, pametnim telefonom pomoću NFC tehnologije, portafonom ili nekim drugim kućnim sustavom. Osim izvanredne sigurnosti i praktičnosti, INOSMART već u serijskoj proizvodnji uključuje nadzor pristupa i mogućnost dodavanja rasporeda, što znači da određenoj osobi možete ograničiti ulaz u objekt na točno određeni dan i sat.

Više o sigurnosnoj opremi te samoj izradi ulaznih vrata pročitajte na službenoj stranici Inotherma.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Inothermom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 19:54