nešto drugačije

Poznata dizajnerica svojim ovogodišnjim božićnim uređenjem krši svečanu tradiciju

 Athena Calderone
Neutralno na neutralnom i tekstura na teksturi, zapravo, može biti bogato i slojevito - kaže dizajnerica

Dizajnerica Athena Calderone trajni je izvor inspiracije za uređenje doma, a blagdanska sezona nije iznimka. Ključna osoba iza EyeSwoon-a podijelila je izgled svog božićnog dekora - a ono dolazi s mračnim zaokretom koji je prekršio blagdanske konvencije.

Nakon što je predstavila svoje ideje za božićno ukrašavanje na Instagramu, Atena je podijelila da je odlučila svoje božićno drvce preseliti u tamniji dio svog doma - i sada stoji u tamnoplavom kutu njezinog životnog prostora. „Odlučili smo promijeniti stvari ove godine i apsolutno mi se sviđa ovaj ćudljivi zaokret”, kaže ona za Livingetc.

Međutim, iako je božićno drvce smješteno u tami samo po sebi značajna izjava, dizajnerica dodaje da joj ova odabir omogućuje stvaranje 'dvije različite slavljeničke zone' koje djeluju u potpunoj suprotnosti jedna s drugom. Atena je izložila svjetlije područje ispod drvca, koje utjelovljuje njezin potpis dizajna - dok stvara kontrast s tamnijim prostorom. Dizajnerica također kaže da uživa u kavi uz čarape na kaminu, dok je mornarska 'obiteljska soba' predviđena za obiteljska druženja.

„Osobno nikad nisam bila oduševljena tradicionalnom crvenom i zelenom verzijom blagdanskog uređenja”, objašnjava dizajnerica. „Volim ritual blagdanskog ukrašavanja, ali vjerujem da se svečani dekor može uskladiti sa svakodnevnim komadima u vašem domu. A za mene to znači neutralne boje”, dodaje ona o svojoj ideji uređenja interijera.

„Kao što znate, neutralno na neutralnom i tekstura na teksturi, zapravo, može biti bogato i slojevito.” Stoga, dok dva područja stoje u suprotnosti jedno s drugim, dodaci u svjetlijoj sobi na sličan način stvaraju prekrasnu kontradikciju koja uravnotežuje cjelokupnu shemu.

„Krupne pletene čarape vise na kontrastnim kukicama, postavljene uz zeleni vijenac, prepun željeznih svijećnjaka', opisuje ona.

Naravno, inspirirani ste kontrastnim božićnim trendom Athene Calderone, ali kako drugačije možete unijeti ovaj izgled u svoj dom? Uz učenje od same majstorice, dizajnerica Annie Sloan na sličan način otkriva kako možete prekinuti prijelaze s raspoloženijom, kontrastnom shemom.

„Tradicionalne boje ukrasa su, naravno, crvena i zelena, ali ako želite učiniti nešto malo drugačije, odaberite zelenu koja nije previše tamna”, napominje dizajnerica. „Mora funkcionirati s vašom postojećom shemom boja.” Annie preporučuje dodavanje metalnih akcenta kroz ukrase na drvcu. „ Korištenje samo jedne boje je hrabro i odvažno i izgleda elegantno, dok je kontrast između sjaja borovih iglica i mekog baršunastog završetka mat ukrasa duboko zadovoljavajući”, kaže ona.

Athenin kontrastni božićni trend boja je onaj koji se predviđa da će trajati još bar nekoliko sljedećih Božića. Tamne boje su spremne za nastup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 14:47