UVRNUT ODMOR

Poznata platforma traži najotkačeniji smještaj za iznajmljivanje: Voljni su dobro platiti

 Airbnb
Airbnb nudi potporu onima koji imaju doista neobične ideje za stanovanje koju žele provesti u stvarnost

Imate li plan za ekstravagantnu građevinu, poput naseljivog svemirskog broda, ogromne cipele za spavanje, apartmana od krumpira ili žute podmornice? Airbnb je pokrenuo fondaciju Wow Fund, koja ima proračun od 10 milijuna dolara, a služi za potporu onima koji imaju doista neobične ideje za stanovanje koju žele provesti u stvarnost. Kao odličan primjer što zapravo traže je takozvani Big Potato Hotel u Idahu, koji je koštao nešto više od 30.000 dolara i zaradio oko 200.000 dolara, postavši jedan od najpopularnijih smještaja na poznatoj platformi – ističemo da je krumpir u Idahu ima gotovo status religije.

image
Airbnb
image
Airbnb

Ova inicijativa, objašnjava Airbnb, nastala je kao odgovor na potragu korisnika i avanturista za jedinstvenim iskustvom smještaja. Također, postoji još jedna vrlo popularna kategorija na platformi koja se naziva"OMG kategorija” što bi u slobodnom prijevodu također bila kategorija koja nudi smještaj u začuđujućim zdanjima.

image
Airbnb
image
Airbnb
image
Airbnb

Ocjenjivači natjecanja koje je pokrenuto početkom ljeta su dizajnerica interijera i modna ikona Iris Apfel, arhitekt Koichi Takada, potpredsjednik tvrtke Bruce Vaughn i sama kreatorica hotela Big Potato, Kristie Wolf. Kriteriji po kojima će se birati prijavljeni projekti su originalnost, izvedivost, usklađenost interijera i eksterijera i naravno... održivost! Nismo pronašli informaciju mogu li se prijavljivati i projekti u Hrvatskoj, ali moramo priznati da je ovo svakako dobra ideje za stvaranje jedinstvenog smještaja koji će vjerojatno bilježiti cjelogodišnju popunjenost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:16